Seb måste matchas in i EM-gänget

SPORTBLADET

LONDON. 2–2 mellan Tottenham och Birmingham, 91.30 på matchklockan...

sen är det oklart vem som skrek högst, BBC:s eller Sky Sports kommentator.

Tv-apparaterna i England hoppade

i alla fall till:

– OH MY GOD... WHAT A FANTA-STIC GOAL! SEBASTIAN LARSSON!

Där fick vi alltså ett snabbt svar på våra böner om en svensk hjälte i Premier League. Vi fick ett drömmål som Birminghams fans kommer att snacka länge om.

Sebastian Larsson å sin sida har fått nåt att berätta för barnbarnen när han sitter i gungstolen nån gång i framtiden, kanske hemma i Eskilstuna.

Anders Limpar gjorde några läckra fullträffar under sina år i Arsenal, Fredrik Ljungberg har också ett par riktigt snygga på meritlistan och vi minns förstås Erik Edmans oerhörda skott mot Liverpool när han spelade i Tottenham.

Nu är Birmingham-Larssons skott i krysset i går right-up-there och tävlar om det snyggaste svenskmålet nånsin i engelsk ligafotboll.

Ett av tidernas snyggaste

Han snodde alltså bollen från Berbatov och skickade iväg ett skott som tog långt ut på högerfoten, nånstans åt lilltån till, och bollen for med ytterskruv upp i den bortre klykan bakom Paul Robinson.

– Jag träffade bra men blev överraskad när den gick in, sa Larsson i BBC:s Match of the Day i går kväll.

Tror jag, det. Jag tror inte han kan få till den där bollbanan igen om han så får femtio försök. Det var rätt mycket flyt med i bilden.

Men so what?

För Birmingham-fansen är han en räddande skarpskytt i sista sekunden, en hjälte i Zeb Macahan-klass.

Seb Smackahan, kanske.

Birminghams nye manager Alex Mc-

Leish, som alltså fick en drömstart på White Hart Lane, hävdade att ”Seb har ett så bra skott att han är kapabel att göra såna där mål”, och han hyllade också svenskens spel för övrigt.

Njöt av Larsson spel

Det gjorde han rätt i. Ni kanske tror att det här är en efterhandskonstruktion, men under hela matchen i går satt jag och njöt av Larssons mogna spel, hans kvicka fötter och precision i passningarna (såg ni framspelningen före första målet?).

Jag vet inte vad Arsene Wenger sysslar med för hemligheter på Arsenals träningsanläggning, men Sebastian Larsson är skolad där och man kan se hur han lärt sig samma slags one-touch-fotboll med snabba beslut och fin teknik, utan det där typiskt svenska slarvet i passningarna.

Gör aldrig ett liknande mål

Seb, inbjuden med armbågen i senaste landslagstruppen, måste förstås matchas in i Lagerbäcks EM-gäng nu – även om han kanske aldrig i sitt liv kommer att göra ett mål som i går.

Tottenham fick sin första förlust under nye tränaren Juande Ramos och har fortfarande bara vunnit två matcher i ligan.

Den utvisning som drabbade tvåmålsskytten Robbie Keane – rött kort direkt efter en tackling i kamp om bollen – var absolut felaktig.

ARTIKELN HANDLAR OM