Söderling överlägsen i svenskmötet

SPORTBLADET

Björkman utan chans i Stockholm Open

Matchen mot Björkman var över på 49 minuter.

Stockholm Open kan däremot bli ett riktigt långvarigt för Robin Söderling.

Han klev in i turneringen som det stora svenska hoppet. Hittills har han heller inte gjort någon besviken. På onsdagskvällen blev det avancemang till kvartsfinal och det utan några som helst problem. Det första setet mot Björkman var över på 17 minuter, då hade han bara tappat fyra bollar – totalt. Till slut blev det seger med setsiffrorna 6–0, 6–2.

– Jag brukar inte vara nöjd men i dag är det svårt att inte vara det, ibland är det inte lätt när man vinner första set så snabbt, det kan bli att man slappnar av men jag spelade bra rakt igenom, sade Söderling.

Minns 2003

Stockholm Open 2006 ger nu minnen tillbaka till turneringen 2003.

Det var året då Robin Söderling slog igenom, först genom att nå tredje omgången i Wimbledon, därefter final i Stockholm Open, efter att bland annat besegrat just Björkman på vägen fram till finalen.

Sedan dess har det blivit två titlar i karriären, Lyon och Milano, båda inomhus. Och det är just inomhus som hans spel alltid har passat som bäst. Med flacka slag från baslinjen och ett högt uppkast i serven, som inomhus inte störs av yttre omständigheter, som vind.

– Då, 2003, spelade jag lite som på moln, jag var inte favorit i någon match, nu är det ju annorlunda. Men det är en dröm att ta ett steg längre, det här är ju verkligen en turnering som jag vill vinna.

Johansson bortblåst

I så fall måste han förmodligen göra som i Cincinnati för ett par månader sedan, nämligen besegra Tomas Berdych. Tjecken har i sin tur uppfyllt de förväntningar som funnits på honom i år genom att nå fjärde omgången i såväl Wimbledon, Franska mästerskapen som US Open och är numera rankad elva i världen.

Berdych möter på torsdag Andreas Vinciguerra i andra omgången och ses som en av främsta kandidaterna till segern i Stockholm Open tillsammans med titelförsvararen James Blake. Amerikanen hade inga problem att avfärda Thomas Johansson, 6–3, 6–2.

– Jag var totalt bortblåst, allt jag gjorde så gjorde han tre-fyra gånger bättre. Han var totalt överlägsen, sade Johansson som vilken dag som helst ska bli pappa.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis