Punktering stoppade Michael Schumacher

SPORTBLADET

Alonso försvarade mästartiteln i Formel 1

Foto: Närkampen Michael Schumacher i sin röda Ferrari försöker passera Giancarlo Fisichella, Renault. Det slutade med ett punkterat bakdäck för Schumi – och punkterade mästardrömmar för Schumacher.

Åtta varv - sedan var spänningen över i F1-finalen.

Michael Schumacher punkterade vänster bakdäck på det nionde varvet och tvingades gå i depå – och därmed var mästerskapet definitivt förlorat.

Därmed försvarar spanjoren Fernando Alonso, Renault, sin världsmästartitel i Formel 1.

Så långt – eller kort – hade den förre världsmästaren satsat allt i ett desperat försök att ge ledande Fernando Alonso, Renault, en sista match i kampen om mästartiteln.

”Schumi” startade från tionde position och plockade placeringar direkt.

När loppet sedan startade om efter en tidig gulflagg och säkerhetsbil tog sig Schumacher upp på sjätte plats. I ett försök att passera Renault-föraren Giancarlo Fisichella punkterade ”Schumi” vänster bakdäck – möjligen touchade han framvingen på Fisichellas bil.

Punktering

Punktering på vänster bak – och ett tidigt depåstopp som följd.

Visserligen svarade Schumacher för en mästerlig körning därefter och plockade placering på placering – men det hjälpte inte.

Brasilianaren Felipe Massa, Ferrari, i pole position drog ifrån och vann tävlingen på hemmaplan, men där bakom körde spanjoren Alonso stabilt och bevakade större delen av tävlingen sin andraplats.

Sista tävlingen

Schumacher slutade till sist fyra bakom Jenson Button, Honda, på tredjeplatsen – och ”Schumi” visade med eftertryck att han fortfarande är en av världens absolut bästa F1-förare.

Sedan tidigare har den sjufaldige världsmästaren meddelat att tävlingen i Sao Paulo blir karriärens sista i F1-sammanhang.

I och med andraplatsen försvarar Fernando Alonso världsmästartiteln – och Renault vinner konstrukörsmästerskapet för andra året i rad.

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport