Timrå fortfarande obesegrat

SPORTBLADET

Vände underläge mot Linköping

Ingenting tycks stoppa segermaskinen Timrå i elitserien. Inte ens halvknackigt spel.

När Timråmaskineriet inte fick riktig fart och matchen höll på att gå Kenta Johanssons manskap ur händerna. Ja, då ruskade Timråtränaren om sitt manskap och gick ner på tre femmor i slutperioden.

Mer tändvätska behövdes inte.

Full fart framåt blev resultatet och sjunde raka segern. 4–2 mot Linköping – inte undra på att hela Medelpad dansar och ler.

– Det är otroligt små marginaler som avgör. Just nu har vi en stor trygghet i vårt spel. Vi gör oss skyldiga till ytterst få misstag och agerar med stort självförtroende, konstaterade Timråtränaren Kenta Johansson.

Timrås numera så berömda vilja och segerinstinkt avgjorde mot Linköping. Dessutom studsar pucken serieledarnas väg. Vid några av målen hade Timrå verkligen millimetrarna på sin sida.

Det var inte stjärnorna som tände Timrå denna kväll, utan lagets ”doldisar”.

Johan Andersson, som tidigare spelat för just Linköping, inledde målskyttet genom att på tennis överlista Roman Cechmanek.

Matchens viljeprestation

Oscar Sundh svarade för matchens viljeprestation då han i en man mot man situation pressade sig förbi en LHC-back och trycker in pucken i mål till 2–2. Oscar Sundh var en av nyckelfigurerna i Timrås bästa anfallsformation tillsammans med danske Peter Regin och slitvargen Peter Nylander.

– Glöm inte backdebutanten 18-årige Erik Moe som spelade mycket klokt. Dessutom var Johan Backlund räddande ängel i andra perioden då det kändes som om vi var nere i brygga, säger Timråtränaren Kenta Johansson.

Negativ överraskning

Linköping fortsätter att överraska negativt – åtminstone resultatmässigt. Östgötarna är fortfarande parkerade i bottenregionen, långt borta från den tippade topplatsen i tabellen.

– I dag spelade vi bra i två perioder, men vi föll igenom i tredje perioden, konstaterade Linköpingstränaren Gunnar Persson.

Linköping har också haft ett tufft program i serieöppningen, med fyra bortamatcher av de sex matcher som laget har spelat.

– Vi har inte alls kommit in i rytmen. Spelprogrammet har varit alldeles för ryckigt med allt för många dagar mellan matcherna för att det ska kännas riktigt bra, säger Gunnar Persson fundersamt.

Nu måste Gunnar Persson få fart på sitt manskap. Det är allt för många spelare som för en för anonym tillvaro. Första anfallslinjen med Sami Torkki, Joakim Eriksson och Paul Healey får inte mycket uträttat. Helt obegripligt med tanke på att just Joakim Eriksson presterade 59 poäng förra säsongen i finska ligan – nu har han endast åstadkommit en poäng på sex matcher.

Ove Byström/TT