Olsson skadad – missar VM

SPORTBLADET

Fick en bristning under träning på måndagen

Christian Olsson är lårskadad och måste avstå friidrotts-VM i Osaka. Trestegsfavoriten fick en bristning under träning i Marugame på måndagen.

Olsson skadades redan i somras men den skadan hade hunnit läka till VM, uppger Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Vid måndagens trestegspass i Marugame fick Olsson dock åter känning i muskeln.

Muskeln var läkt

Christian Olsson drabbades vid Golden League-galan i Rom 13 juli av en mindre bristning i låret. Sedan dess har rehabiliteringen varit framgångsrik och innan han åkte till Japan var muskeln åter läkt.

Men vid träningen på måndagen vände lyckan.

– Christian fick en bristning i muskeln efter upprepade maxbelastningar vid träningen och slog upp den tidigare skadan från Rom. Muskeln är således inte färdigrehabiliterad för VM-start, säger Sverker Nilsson, landslagsläkare i ett pressmeddelande.

”Det var inget att tveka på”

– Jag har successivt jobbat tillbaka styrkan i baksidan av låret och kände mig helt redo och i bra form. I tredje hoppet kände jag plötsligt av baksidan igen och då var det inget att tveka på, det går inte just nu, säger Christian Olsson i friidrottsförbundet pressmeddelande

– Jag var väl medveten om att den här risken fanns när jag åkte hit. Självklart känns det oerhört tungt nu men jag har varit med om många skador förr och vet hur jag ska komma tillbaka även om vägen kan vara lång. säger han.

Också tiokamparen Niklas Wiberg tvingas avstå från VM i Osaka. Wiberg har drabbats av en fraktur i höger fotled. Skadan uppstod för två dagar sedan efter en snedbelastning under ett häckpass, enligt friidrottsförbundet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott