Landslagsboxare avstängd för dopning

SPORTBLADET

Landslagsboxaren Modo Sallah stängs av i två år för dopningsbrott, skriver Stockholm City.

Djurgårdens landslagsstjärna lämnade i april ett dopningsprov med spår av kokain. Boxningsförbundet valde att stänga av Sallah i sex månader, sedan han hävdat att han inte tagit kokain medvetet utan någon lagt det i hans drink och en bekant till honom bekräftat detta i förhör.

Foto: Modo SallaH.

Men Riksidrotstförbundets dopingkommission överklagade beslutet och Riksidrottsnämndens beslut blev två års avstängnbing för Sallah.

– Prestationshöjande effekt är irrelevant. Ett av skälen är att många preparat används för att dölja bruk av andra dopingklassade medel, säger Riksidrottsnämndens ordförande Krister Malmsten till City.

Förbundstränaren Majid Jelili får beskedet om Modo Sallahs avstängning via City.

– Det är tråkigt. Modo är en av landets största talanger och kunde gått hur långt som helst.

Modo Sallah är fyrfaldig SM-vinnare i supertungvikt och var med i EM förra året. En comeback med sikte på OS 2008 var planerad.

– Det blir svårt för Modo att komma tillbaka, åtminstone till amatörboxningen. Han har väldigt mycket boxning i sig. Men talang räcker inte hela vägen, och det har han fallit på, säger förbundstränaren Majid Jelili till City.

– Må så vara att han fick i sig narkotika utan att veta om det. Men även då befinner man sig på fel plats och med fel vänner. Det är viktigt med eget ansvar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning