Soler friad från dopningsanklagelser

Publicerad:
Uppdaterad:

Colombianen och bergsspecialisten Mauricio Soler pekades felaktigt ut som fuskare

Barloworld-stallets Mauricio Soler ska ha testats positivt för dopning efter den 14:e sträckan i årets skandalomsusade cykelklassiker Tour de France.

Det påstod belgiska och franska tidningar på fredagen.

Men under en presskonferens på lördagen friades Soler från anklagelserna.

Soler utpekad som fuskare.
Foto: AP
Soler utpekad som fuskare.

Soler bär den rödprickiga bergströjan i Tour de France, och det skulle enligt fredagens uppgifter ha varit en cyklist med just den tröjan som ertappades i en dopningskontroll efter 14:e sträckan.

På grund av ryktet stängde spelbolag i England och Italien under fredagen möjligheten att spela på att Soler kommer att bära den rödprickiga tröjan vid målgången i Paris.

Belgiska ”Het Laatste Neuws” skrev att polisen under fredagen, i jakten på otillåtna preparat, också skulle ha genomfört en razzia på Barloworld-stallets hotell.

Men dessa uppgifter visade sig vara felaktiga.

Inget besked på presskonferens

Vid elvatiden på lördagsförmiddagen höll arrangören av Tour de France en välbesökt presskonferens där man friade Soler från dopningsanklagelserna.

– Han har inte testats positivt. Det sker många verkliga händelser kring tävlingen. Låt oss skriva om dem, sade tävlingsledningens president Patrice Clerc enligt NTB.

Tour de France meddelade också på presskonferensen att man bryter med UCI, den internationella cykelunionen. Detta som en konsekvens av årets skandaler som gjort att man tappat tilliten för UCI:s antidopningsarbete.

Skandalomsusad tävling

De cyklister som åkt fast för dopning i årets upplaga av Tour de France är Alexander Vinokourov och Cristian Moreni. Dessutom har Michael Rasmussen och Patrik Sinkewitz slängts ut från tävlingen – dansken för att han undvikit dopningspolisen och ljugit för sitt stall och tysken efter avslöjandet att han testats positivt en månad innan starten av Tour de France.

Läs mer:

Jim Jaber

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN