Mästaren Federer enkelt vidare: "Älskar det"

Foto: ALY SONG / X01793
SPORTBLADET

Roger Federer imponerade i återkomsten på centrecourten i Melbourne Park.
Den 36-årige schweizaren besegrade 51-rankade Aljaz Bedene, Slovenien, i raka set i den första omgången av Australian Open.
– Jag älskar det här, sade Federer.

Fjolårets Australian Open, kalenderårets första grand slam-turnering, var den stora återkomsten för tennisantagonisterna Roger Federer, Schweiz, och Rafael Nadal, Spanien, som efter segdragna skadebekymmer båda var tillbaka i världseliten.
Federer vann finalen över Nadal, hans totalt 19:e grand slam-titel, och avfärdade på tisdagen det första hindret mot en ny triumf. Den 51-rankade slovenen Aljaz Bedene besegrades enkelt med 6–3, 6–4, 6–3 efter en timme och 39 minuter på Rod Laver Arena.
– Jag har tänkt mycket på vad som hände förra året eftersom det var min favoritturnering på hela säsongen (...) Jag hoppas att det går bra igen, men jag är inte säker på att det kan gå så bra, säger andraseedade Federer som förra året var seedad 17.

Djokovic tillbaka

I år är Novak Djokovic, som har haft stora problem med sin armbåge, 14:e-seedad. Den 30-årige serben bröt sin Wimbledon-kvartsfinal förra året, stod över US Open, missade höstens spel och har fallit på världsrankningen.
Han verkar ändå inte särskilt ringrostig. I första omgången i Australian Open, grand slam-turneringen som han vunnit sex gånger, var Djokovic överlägsen 63-rankade Donald Young, USA, och vann med 6–1, 6–2, 6–4 på en timme och 51 minuter.
Matchen var Djokovics tävlingscomeback.
– Det finns inget bättre ställe att börja om på än här i Australien. Det har varit en lång period utan tävlingsmatcher men i stället har jag haft mycket kvalitetstid med familjen, sade serben i segerintervjun.

Raonic utslagen

Den tidigare världstrean Milos Raonic är däremot utslagen – kanadensarens tidigaste grand slam-sorti sedan Franska mästerskapen 2011.
Slovaken Lukas Lacko, rankad 86:a, vann med 6–7(5), 7–5, 6-4, 7–6(4).
– Jag var inte förberedd på det här så jag måste se över situationen, säger Raonic vars 2017 var skadefyllt.
– Jag hoppades att jag skulle kunna jobba mig in i turneringen, men så blev det inte. Jag är inte på den nivå jag behöver vara. Jag var inte tillräckligt snabb, slog inte hårt eller aggressivt och kunde inte diktera villkoren.
Raonic har halkat ner till 23:e plats på rankningen.
Tyske världsfyran Alexander Zverev öppnade turneringen i Melbourne med seger över Thomas Fabbiano, Italien, rankad 73. Han vann med 6–1, 7–6, 7–5.

ARTIKELN HANDLAR OM