Fick presidentsviten efter märklig omröstning

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

DRESDEN. Jessica Yeaton från Australien har bara varit topp-30 i världscupen vid ett par enstaka tillfällen i karriären.

Men när skidåkaren anlände till Dresden blev hon mottagen som en storstjärna.

– Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att presidentsviten är min, säger hon.

Australiensiskan Jessica Yeaton, 26, är inget stort namn i skidvärlden. 26-åringen har bara en 47:e plats i världscupen som bästa resultat den här säsongen och endast ett fåtal topp-30 placeringar i karriären.

Men när Yeaton anlände som första åkare till världscuptävlingarna i Dresden blev mottagandet storslaget.

Möttes med flagga

Personalen på officiella tävlingshotellet Westin Bellevue i staden mötte upp henne med en stor Australien-flagga utanför entrén och gav en något förvånad Yeaton nycklarna till hotellsviten.

– Det här är en otrolig överraskning. Jag har aldrig fått ett sånt här mottagande förut. Galet! Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att presidentsviten är min, det här rummet är ju gigantiskt, säger Yeaton till tävlingens officiella hemsida.

Varför detta extraordinära bemötande då?

Foto: The Westin Bellevue, Dresden (Westin Hotels and Resorts)
Hotellets presidentsvit.

Kom tvåa i omröstningen

Australiens landslag hade nämligen vunnit en omröstning på nätet där folk kunnat rösta på vilket landslag de tyckte förtjänade att få presidentsviten på Westin Bellevue under helgen.

Det märkliga i kråksången var att Tyskland egentligen vann i överlägsen stil, med 119 röster, men tackade nej. Därmed gick priset tvåan, Australien på 40.

– Dresden är redan min favorittävling i världscupen. Det här är bara helt galet – stort tack till arrangören.

Det förstklassiga rummet hjälpte dock inte Jessica Yeaton under lördagens inledande sprint. Det var färdigtävlat redan i prologen efter att hon slutat 35:a.

ARTIKELN HANDLAR OM