Senaste nytt från söndagen

SPORTBLADET

Sett och hört från British Open

SVENSKA BARNFLICKOR POPULÄRA. Tiger Woods fann sin flickvän Elin Nordegren när hon var barnflicka hos Jesper Parnevik. Australiern Adam Scott, 22, fann sin svenska flickvän Maria när hon var barnflicka hos danske golfstjärnan Thomas Björn.

CALLE SPELADE INTE MED UNITED. Brittisk press skrev att Carl Pettersson spelade med Manchester Uniteds pojklag när han bodde i England.

Men riktigt så bra var han inte.

- Nej, jag gick bara i Uniteds fotbollsskola en sommar. Jag var rätt bra på fotboll, men höll också på med mycket annat, rugby och cricket och sånt. Jag gillar fortfarande att spela fotboll men har ingen koll på det, säger Pettersson.

WOODS SAKNAR VÄRMEN. Tiger Woods frös ordentligt under lördagens oväder då han blåste bort sin segerchans i tävlingen med en 81-rond.

På söndagen sken solen och vinden märktes knappt inte. Då fick Woods 16 slag bättre, 65. Han slutade totalt på par och en 28:e plats.

- Det var mitt mål för i dag, att komma tillbaka på par, eller till och med under par. Så jag är nöjd. Men nu ska jag åka hem (till Florida) och sätta på mig shorts och t-shirt och gå utomhus, säger han.

EVANS MÄRKLIGA DAG. Engelsmannen Gary Evans var på väg mot sin livs golfrond och seger i British Open. Han började dagen ett över par, men radade upp birdies och gick till sex under par efter elva hål. Så kom han till det 17:e hålet, en par femma. Han slog sitt andra slag ut i ruffen - och ingen hittade bollen.

- Jag kunde inte fatta att ingen såg bollen, det stod ju flera hundra människor där, säger Evans.

Alla hjälpte till att leta, flera bollar hittades, men inte Evans som fick gå tillbaka och slå om. Han lyckades slå in på greenen och sänkte sedan den tio meter långa parputten.

På det 18:e hålet fortsätta strapatserna. Han slog först ut i ruffen till höger, slog andra slaget upp på läktaren till vänster och från droppzonen till högra greenkanten, chippade in och sänkte bogeyputten från två meter. Evans slutade fem under par och på femte plats, bara ett slag från att vara med i särspelet..

- Nu ska jag ut och köpa en video på tävlingen, så kanske jag kan se vart bollen hamnade (på 17:e hålet), säger Evans.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf