”Ska bära in Foppa på en kungatron”

Stjärnans särbehandling under sändningarna från OS

Foto: PONTUS ORRE
SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se.

Discovery spänner musklerna inför sina OS-sändningar.

Programledaren Jonas Karlsson pratar om ”an annan värld” jämfört med under sina år på SVT och framförallt behandlingen av en profil sticker ut lite extra.

– Vi får bära in Forsberg på en kungatron, säger experten Magdalena om sin namne Peter Forsberg.

De som följt Discoverys experter i sociala medier har under den senaste tiden kunnat notera kanalens förberedelser inför spelen i Sydkorea. Personalen flögs in i ett chartrat plan och väl på plats i Pyeongchang fortsätter bolaget att rulla ut röda mattan för att skapa de allra bästa förutsättningarna för sin personal.

”SVT gjorde det bra men är en annan värld”

En Hollywood-stylist har arbetat fram egna garderober till alla personer i det svenska tv-teamet som ska synas framför kameran och bakom kulisserna arbetar mängder med personal för att göra sändningarna till en succé.

– Det känns som musklerna och resurserna är mycket större här och nu eftersom vi har ett internationellt samarbete med Discovery. Vi har en hel avdelning här nere med all tänkbar uppbackning. SVT gjorde det bra så men om det händer något och i införarbetet känns det att det är en mycket större apparat den här gången. Det är ett enormt förarbete och jag är jätteimponerad av allt från säkerhet till logistik. Vi flög ju hit med ett chartrat plan. Det är en annan värld, säger programledaren Jonas Karlsson som tidigare gjort flera OS för SVT:s räkning.

1 av 13 | Foto: Pontus Orre

En person sticker samtidigt ut lite extra i teamet. Inte nog med att ishockeyexperten Peter Forsberg redan fått bära OS-elden – stjärnan har också speciella förutsättningar jämfört med sina kollegor på plats i Sydkorea.

”Vi bär in honom i studion”

44-åringen bor på ett annat hotell än Discoverys övriga personal och har med såväl sambon Nicole Nordin som barnets tre barn till Sydkorea. För att hjälpa till har familjen också hjälp av minst en barnflicka.

– Han agerar i alla fall inte som om det vore sådan skillnad. Han är en lagspelare ut i fingerspetsarna och om du ber honom flytta ett studiobord hjälper han till med det. Sedan vet inte jag vad han har för deal med kanalen men om en förutsättning för att han ska vara här och jobba åt oss är att han får ta med familjen i några dagar så har jag inte det minsta problem med det, säger Jonas Karlsson.

Expertkollegorna Magdalena Forsberg (skidskytte) och Therese Borssén (alpint) säger sig inte heller känna någon avundsjuka. Istället planerar duon en kupp i OS-sändningarna för att understryka Forsbergs stjärnglans.

– Han kommer sitta i samma soffa som oss. Men han kanske får en tron, frågar sig Magdalena Forsberg.

Borssén:

– Han kanske får en kungatron.

Magdalena:

– Vi fixar en sådan till honom! Vi bär in honom i studion.

Återstår att se om de kommer göra verklighet av idén när OS invigs på fredag.