Vinter-OS

Semifinal-starten sänkte Holmlund

Av: 

Emil K Lagnelius

SPORTBLADET

”Jag vill inte skylla på förkylningen som en bortförklaring”

CYPRESS MOUNTAIN.

En segdragen förkylning knäckte skricrossåkaren Anna Holmlund, 22.

I semifinalen dog orken – och medaljdrömmen.

– Men jag vill inte skylla på förkylningen som en bortförklaring. De andra var bättre i dag, det är bara hem, sova, käka pasta och träna mer, säger hon efter sjätteplatsen.

Foto: Bildbyrån

Anna Holmlund var snabbast av 35 åkare i kvalet. Det firade det svenska medaljhoppet med en liten segerdans i målfållan.

– Men säg inte grattis än. Det är långt kvar, sa Anna till Sportbladet inför åttondelsfinalen.

Det var långt kvar. För långt.

Efter att ha vunnit åttondelsfinalen och slutat tvåa i kvartsfinalen tröt Anna Holmlunds krafter i semifinalen. Förkylningen som plågat henne sedan i helgen gjorde sig påmind och Holmlund slutade sist i sin semifinal efter att ha tappat redan i starten.

– I huvudet var jag med hela tiden, men jag hade inte snärten, powern, i åkningen. Semifinalen var sämsta åket, så det har jag glömt bort, säger hon.

Sexa totalt

Holmlund tog sig samman till B-finalen och slutade där tvåa, vilket betydde en sjätteplats totalt.

– Det var bara att köra tills jag stupade.

Anna Holmlund utmålades inför OS som ett medaljhopp efter att ha inlett säsongen med en dubbelseger i världscupen. Själv försökte Anna – som bara sysslat med skicross i ett och ett halvt år – hela tiden trycka ner förväntningarna.

– Jag hade inte väntat mig nånting och mina krafter tog slut. Men jag är nöjd med min placering, det här ger bara mersmak. Jag kan ju hålla på i några OS till om jag ska göra som veteranerna här.

– OS är en jäkla upplevelse, tråkigt att jag blev sjuk, men det händer alla. Armarna dog, men jag vill inte skylla på det som en bortförklaring.

Guldet gick till kanadensiskan Ashleigh McIvor. Anna Holmlunds stora mål är OS i Sotji om fyra år. Det är då det ska bli medalj.

– Vad ska jag säga? Grattis, till Ashleigh som vann, hon gjorde en kanontävling.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vinter-OS