Motorsport

Annas motorlista 6/11

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Alonso toppar listan igen

Fernando Alonso fick segern i Tyskland efter stallorder.

Foto: Getty Images

POLE POSITION

1) Fernando Alonso

Spanjoren har bäst läge inför avslutningen av F1-säsongen. Han har elva poängs försprång när två lopp återstår och han har en teamkompis som kör för honom. Bakom jagar Mark Webber, Red Bull, Lewis Hamilton McLaren och Sebastian Vettel, Red Bull.

•Viasat Motor lördag och söndag kl 17.00

2) Mark Webber

En av åldermännen inom F1 och den förste utmanaren till Fernando Alonso.

3) Felipe Massa

Stället upp för sin teamkollega. Han kör för Fernando Alonso om det behövs:

- Om det är jag som avgör så skulle jag självklart hjälpa honom, säger Massa.

Samtidigt riskerar han fängelse i sex månader om han gör det han bryter han mot den brasilianska lag som säger att man måste kämpa för bästa möjliga resultat.

4) Samuli Aro

Den femfaldige världsmästaren är på plats på Gotland. Det är dags för klassiska Grand National och han är Mats Nilssons tuffaste utmanare. Joakim Ljunggren är knäskadad och missar tävlingen.

5) Valentino Rossi

Sista MotoGP-loppet körs i helgen och han kör sitt sista lopp för Yamaha och Casey Stoner kör sitt sista lopp för Ducati. Det är dags för två före detta världsmästare att byta stall till nästa säsong, Stoner till Honda och Rossi till Ducati.

•Viasat Motor söndag kl 13.30

6) Alexandre Prémat

Hade en fruktansvärd tur när han klarade sig undan några svårare skador i samband med sin krasch under DTM-tävlingen i Italien.

- Jag var riktigt rädd, erkänner han.

Han är blåslagen och drabbades av en hjärnskakning, men räknar med att köra säsongsavslutningen den sista helgen i november.

7) Ben Spies

Han ådrog sig en fotskada senast, men vill trots det köra helgens säsongsfinal i Valencia. Jorge Lorenzo är redan klar världsmästare i MotoGP.

8) Stefano Domenicali

Är stallchef för Ferrari och kan precis som alla andra teammedlemmar se fram emot följande F1-tester inför säsongen 2011.:

16-17 november 2010: Young-Driver-Test, Abu Dhabi

19-20 november 2010: Pirelli-däcktest,, Abu Dhab

1-3 februari 2011: Valencia, Spanien

10-13 februari 2011: Jerez, Spanien

18-21 februari 2011: Barcelona, Spanien

3-6 mars 2011: Bahrain 2011

9) Mark Slade

Ingenjören som tidigare arbetat med storheter som Mika Häkkinen och Kimi Räikkönen hos McLaren är nu på väg till Mercedes för att arbeta med Michael Schumacher. Slade har senast arbetat hos Renault och Vitalij Petrov.

10) Bernie Ecclestone

Tycker att de nya teamen i F1 är pinsamt dåliga, men vänta. Var det inte han som ville utöka startlistan? Vad hade han förväntat sig? Ett nytt team med Ferraris budget?

MOTORSTOPP

Mattias Ekström

Den svenske titelförsvararen kan inte ställa upp i Race of Champions när det avgörs på hemmaplan i Tyskland. ROC krockar med säsongsavslutningen för DTM som avgörs i Shanghai.

- Det är jättesynd, men inget att göra åt, säger svensken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Anna Andersson