Annas Motorlista 6/3

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Mikko Hirvonen.

POLE POSITION

1 Mikko Hirvonen

Fordföraren startade helgens WRC-lopp i Mexiko som VM-ledare, före Citroëns Sebastien Loeb. Men han har haft en ganska tung inledning av tävlingen, piggast har norrmannen Petter Solberg varit.

2 Michael Schumacher

Har inte imponerat under sina 3 219 testkilometer, men faktum är att den sjufaldige världsmästaren gör comeback om en vecka. Det är stort nog. Dessutom står fyra världsmästare på startlinjen och årets F1-säsong kommer att bli sjukt spännande.

3 Lewis Hamilton

Erkänner nu att han gjorde fel under 2007 när han körde tillsammans med Fernando Alonso hos McLaren.

– Under den tiden så missförstod jag teamets målsättning och det sätt som teamet arbetar på, säger han.

4 Jenson Button

Hans McLaren har anmälts till FIA av Red Bull och Ferrari.

De båda teamen protesterar mot McLarens bakvinge som har en springa för att minska luftmotståndet och öka farten.

5 Karun Chandok

Indiern blir teamkompis med Bruno Senna hos HRT.

F1-teamet Campos har bytt namn till Hispania Racing Team.

6 Kevin Harvick

Han leder NASCAR inför söndagens Kobalt Tools 500 och hans team Richard Childress Racing imponerar stort. Clint Bowyer är tvåa och Jeff Burton sjua totalt i Nascars Sprint cup.

7 Rob Huff

Chevroletföraren drömmer om titeln i WTCC, när nu SEAT och BMW inte är lika starka som tidigare är han positiv inför premiären i Curitiba

8 Kimi Räikkönen

Det har pratats om att han har ryggproblem eftersom han fick skjuta upp ett test i Frankrike. Han kör VM-rallyt i Mexiko med ett skydd, men är återställd. Han hade det dock tufft inledningen med ett eget misstag och sedan ett tekniskt problem, men han är fortfarande kvar i tävlingen.

9 Ralf Schumacher

Är nära en kontraktsförlängning med Mercedes. Även David Coulthard diskuterar ett kontrak. Han har tidigare kört F1 för McLaren-Mercedes och nu genomfört två DTM-tester.

10 Milka Duno

Under sin fjärde säsong i Indycar ska hon köra alla 17 loppen för Dale Coyne Racing. Det gör att det nu är fem tjejer som kör i IRL, Danica Patrick, Sarah Fisher, Ana Beatriz, Simona de Silvestro och Milka Duno.

MOTORSTOPP

Jac Villeneuve

Världsmästaren från 1997 finns inte med i F1 2010. Hans Stefan GP får ingen startplats. Inte heller USF1 finns med i år, teamet hinner inte klart i tid. Det betyder att det blir 12 stall i år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM