Fansen hoppas på Bjerre

SPORTBLADET

Fyra år sedan en dansk förare vann på Parken

I helgen körs det VM-speedway på Parken i Köpenhamn och lita på att arenan kommer att vara sprängfylld med danska fans. Men VM-ledaren Kenneth Bjerre är lugn.

– Köpenhamn kommer alltid att vara det största GP:t för en dansk förare. Men vi kan inte göra något annorlunda än inför ett vanligt GP, säger Bjerre till VM-arrangörens webbplats.

Foto: Det är så här de danska speedwayfansen hoppas få se Kenneth Bjerre, på pallen efter finalen på Parken.

Kenneth Bjerre leder VM, två poäng före Jaroslaw Hampel. Den 26-årige dansken tog sin första VM-seger senast i Göteborg och lär få ett varmt mottagande av hemmafansen på Parken på lördag.

Och de danska fansen är sugna på en hemmaseger, senast det begav sig var det Hans Andersen som lyckades vinna på Parken 2006.

Fantastiska supportrar

– köpenhamn kommer alltid att vara det största GP:t för en dansk förare. De danska supportrarna hjälper oss verkligen och det är härligt att ha dem där, säger Kenneth Bjerre till speedwaygp.com.

Hittills har Kenneth Bjerre aldrig lyckats nå finalen på Parken, men i år ska det bli ändring på det.

– Jag har haft bra race på Parken, jag har bara inte lyckats gå till final. Men allt har ändrats sedan jag kom till min första final i Lettland förra året. Jag känner ingen press från någon annan än mig själv. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker att jag ska göra, säger han lugnt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway