P-G Andersson leder efter SS2

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Skodaföraren toppar sin klass

P-G Andersson var tia totalt på superspecialen på Karlstads travbana på torsdagskvällen.
Foto: Micke Fransson, Scanpix
P-G Andersson var tia totalt på superspecialen på Karlstads travbana på torsdagskvällen.

Karlstad. Svenska rallyt är i gång och Sébstien Loeb har inlett starkt. Snabbaste tid på SS2 och fransmannen är i ledningen, men många sträckor återstår.

Sébastien Loebs teamkamrat Daniel Sordo var snabbaste förare under torsdagens superspecial på travbanan i Karlstad. Tvåa på torsdagen var Sébastien Ogier och trea var Mikko Hirvonen. P-G Andersson var bäste svensk med en tiondeplats.

Kimi Räikkönen var nia på sträckan, men har haft en tuff start på rallyt. Under tisdagens rekognocering då förarna skrev noter tillsammans med sina kartläsare, blev Räikkönen påkörd av en annan förare uppger Nya Wermlands Tidningen. Krocken inträffade i en t-korsning och Räikkönens bil fick plåtskador och vänstra framhjulet blev snett, en smäll som gjorde att Räikkönen tappade dyrbar träningstid.

Loeb och P-G i täten

Nu är tävlingen igång och efter dagens första sträcka, SS2, ligger Loeb i ledningen. Mikko Hirvonen var näst snabbast på sträckan och Daniel Sordo trea på sträckan. Det för att Loeb leder totalt före Sordo och Hirvonen.

Bland svenskarna är P-G Andersson främste förare, han leder sin klass och var 8,8 sekunder före finländaren Janne Tuohino.

– Det var en ganska bra start. Jag var lite för vid i en kurva och var rädd att bilen skulle gå varm när jag slog i snövallen, säger P-G Andersson i en kommentar på sin webbplats.

Patrik Sandell är näst bäst av svenskarna men tyckte att det var svårt att hitta rytmen. Patrik Flodin som är trea i svenskduellen satte 19:e bästa tid på SS2 och var besviken.

– Bilen känns hemsk, vi var alldeles för försiktiga med noterna så det är svårt att lita på hur jag ska köra i kurvorna. Vi måste göra om noterna rejält, sa Flodin till rallyradion på webbplatsen wrc.com efter SS2.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN