”Ska bli skönt att köra på grus igen”

Patrik Flodin kan ta ledningen i PWRC-klassen
i helgens VM-race

Patrik Flodin har chansen att gå upp i ledningen i PWRC-klassen i helgens VM-deltävling i Japan.
Patrik Flodin har chansen att gå upp i ledningen i PWRC-klassen i helgens VM-deltävling i Japan.

Värste konkurrenten Armindo Araujo står över helgens VM-tävling i Japan. Det ger Patrik Flodin chansen att gå upp i ledningen.

Med tre deltävlingar kvar ligger Patrik Flodin tvåa i PWRC-klassen. Flodin är 18 poäng efter ledande portugisen Armindo Araujo. Trea i klassen är Hayden Paddon som sju poäng efter Patrik Flodin.

Flodin kan ta lednignen

I helgens VM-race i Japan har Patrik Flodin chansen att gå upp i ledningen eftersom Araujo står över.

– Det kommer att bli en hård fajt den här gången, även utan Araujo. Toshi Arai är här och han vet hur man kör i Japan. Men det blir skönt att köra på grus igen. Jag har mer erfarenhet på det underlaget och det var tufft senast i Tyskland, säger Patrik Flodin till wrc.com.

Nya Zeeländaren Hayden Paddon som var tvåa senast i Tyskland blir en tuff utmanare för Flodin. Paddon är snabb, men han har aldrig tävlat i Japan förut.

– Jag kan knappt vänta tills vi kommer dit. Förhoppningsvis kommer sträckorna att passa min körstil så vi kan attackera. Men jag inser att det här är en tävling som de andra har kört förut och att de har mer erfarenhet än jag, säger Paddon till wrc.com.

Rallyt startar på torsdag vid lunch, svensk tid, och förarna går i mål på söndagsmorgonen omkring klockan åtta, svensk tid.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln