Kändisarnas närvaro är viktig för pokern

SPORTBLADET

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

EPT säsong 7 är nu över.

För mig var det ingen succé på hold em-sidan, men däremot har det gått betydligt bättre i Omaha och jag fick ta emot ett pris på EPT Awards som Årets Omaha-spelare.

Årets spelare på EPT touren blev Maxim Lykov.

Jag tycker att det är kul med priser som baseras på resultat över en längre tid. Det ger en extra sporre att hålla uppe humöret under året.

Monte Carlo ser nu ut att ha sin sista EPT-final. Till nästa år verkar det som att finalturneringen kommer att flyttas, om än inte så jättelångt. Just nu talas det om städer som ligger väldigt nära.

Poker har blivit väldigt populärt bland kändisar och personligheter inom sportvärlden. Poker är ett väldigt socialt spel som alla kan spela och i poker kan alla vinna. Såklart har man en stor fördel om man är riktigt bra, men ingen är chanslös.

Dessutom så tror jag att många kändisar gillar att de kan vara sig själva när de spelar. Vid pokerbordet har alla samma chanser, om du är mer känd eller har mer pengar än de andra spelarna vid bordet spelar ingen roll. Dessutom så är det inte lika många människor som tränger sig på när kända profiler besöker på pokerturneringar. De blir behandlade med respekterade och lämnade i fred.

Den här utvecklingen, att fler kända personer kommer och spelar på de olika pokertourerna, är både bra och viktigt för pokern som spel.

Det visar för vanligt folk att poker är ett rent och schysst spel som alla kan spela och som älskas av så många olika grupper av människor.

Det är en extremt stor skillnad på pokern i dag och på poker för 70 år sedan. I dag är det ett schysst spel och man kan aldrig förlora mer än de pengarna man har framför sig på bordet.

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker