Annas motorlista

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Poleposition

1) Jenson Button

Han leder VM när F1 nu samlas i Barcelona för europapremiären. - Vi har inte varit snabbast över hela helgen, men ändå är vi det teamet som tagit fest poäng. Vi har haft fyra bra lopp, nu måste vi jobba vidare med utvecklingen av bilen så att vi kan utmana Red Bull, säger den regerande mästaren.

Viasat Motor lördag och söndag kl 14.00

2) Marcus Ericsson

Äntligen är det dags för premiären och för en svensk i GP2. Marcus anses vara en enorm talang och har målet inställt på en plats i F1. Men först väntar GP2.

- Vi jobbar för att han ska etablera sig i GP2 och vara med i toppen under andra halvan av årets säsong och under nästa år, säger hans mentor Eje Elgh.

•Viasat Motor lördag kl 15.35, söndag kl 10.30

3) Michael Jernberg

Seger i premiären av rallycross-VM för fjolårets EM-tvåa. Nu är han laddad inför säsongens andra tävling i Frankrike:

- Målsättningen inför säsongen var 40 poäng på två lopp, nu har vi 20 så det är bara köra. Målet måste vara att vinna, säger han.

Viasat Motor, söndag kl 17.00

4) Petter Solberg

Norrmannen är tvåa i rally-VM efter den omöjlige Sebastien Loeb och efter den första turbulenta dagen i Nya Zeeland leder han tävlingen. Loeb kraschade på den tredje specialsträckan och är bara sjua, 1.19,8 efter. Fords Jari Matti Latvala är tvåa och Sebastien Ogier, Citroën trea.

5) Tom Söderström

Han tog två tredjeplatser i det holländska mästerskapet i MX1 och nu är det dags för VM igen. Där har han tagit poäng i det första heatet vid samtliga tävlingar i år.

•Motors TV söndag kl 14.00 och kl 17.00

6) Robert Dahlgren

Han var snabbast under testet inför seriens hemmapremiär i Skåne och han vann också premiären.

•Viasat Sport lördag kl 13.00 och 15.10

7) Lewis Hamilton

Han är omkörningskungen i F1. Han har redan gjort 23 omkörningar, tvåa är Fernando Alonso med sina 18. Heikki Kovalainen däremot har blivit omkörd 26 gånger. I snitt är det bara två och en halv minut mellan omkörningarna under F1-loppen i år.

8) Timmy Hansen

RallycrossKenneths son kör premiären i Formel BMW i Barcelona i helgen.

– Jag hoppas att det är jag som kliver högst upp på pallen både på lördag och söndag i Barcelona, säger han i ett pressmeddelande.

9) Michael Schumacher

Mercedes kommer med en ny spännande airbox med två luftinsläpp och tillsammans med de andra förändringarna ska den göra att bilen är upp till fyra tiondelar snabbare. Tysken inledde med två tredjeplatser under fredagens träningar - och han slog teamkompisen Nico Rosberg klart.

10) Christian Klien

Har fått jobbet som tredjeförare hos HRT. Han har F1-erfarenhet från Jaguar och Red Bull och ska köra under fredagarna. Klien var snabbare än Bruno Senna på fredagens träningar.

Motorstopp:

Flavio Briatore

Verkar vara i behov av att få synas när han säger:

- Jenson har gjort det bra, han har vunnit två lopp och vi vet alla varför. Han klarade av saker och hade turen på sin sida. Jag pratar inte skit om honom, jag säger bara att han inte är en av de fem snabbaste förarna i F1

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM