”Möter hellre Ferrer på gräs än grus...”

LONDON. Robin Söderling har ett spel som kan ta honom långt i samtliga Grand Slam-turneringar.

I dag väntar David Ferrer, som inte är lika allround.

– Jag möter honom hellre på gräs än grus, klargör den svenske världssexan.

Robin Söderling ställs mot David Ferrer.
Robin Söderling ställs mot David Ferrer.

Robin Söderling har slagit både Rafael Nadal och Roger Federer under de två senaste upplagorna av Öppna franska.

Nu är han i Wimbledon för att ta nya skalper. Konkurrenterna är medvetna om det och blir inte förvånade om han lyckas. David Ferrer är just nu elva på världsrankingen men låter mer eller mindre uppgiven när Robin Söderling kommer på tal.

– Det blir en väldigt tuff match. Söderling servar riktigt bra och spelar i ett högt tempo. Jag måste vara fokuserad ­hela tiden och sätta en hög procent av förstaservarna, säger spanjoren.

”Har slagit båda”

28-åringen från Valencia har vunnit fem av sina åtta AP-titlar på grus. På favorit­underlaget har han också tagit sina enda segrar mot Söderling, i Hamburg 2007 och i Båstad året därpå.

Söderling har visat en oerhörd pondus i Wimbledon och tänker inte missa chansen att få till en kvartsfinal mot Rafael Nadal.

– Jag har slagit Federer och Nadal när båda var världsettor och är övertygad om att jag kan göra det igen, säger Söderling.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN