Annas motorlista 22/5

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1 Michael Jernberg

Har inlett årets EM i rallycross strålande med två segrar. I dag väntar SM-premiären i Arvika och han har ett högt mål. Att vinna SM, EM och rallycross Norden.

– Att vinna alla tre mästerskapen vore roligt. Det är i alla fall vad jag siktar på, säger killen som vann SM 2008 och aldrig vunnit EM.

2 Joakim Ljunggren

Det svenska medaljhoppet ligger sexa efter de två inledande tävlingarna i enduro-VM. Sedan den senaste VM-helgen har han sopat rent i SM och nu väntar VM i italienska Lovere.

3 Mattias Ekström

Svensken är ute efter revansch. Missen i samband med depåstoppet kostade honom viktiga poäng i premiären när Mercedes dominerande, i Valencia krävs det en klar förbättring av Audi.

Valencia är en ny bana för samtliga förare och Audi har ännu inte löst sina däckproblem.

4 Michael Schumacher

Han fick tidstillägg och halkade ner till 12:e plats efter omkörningen av Fernando Alonso. Mercedes ska inte protestera – men han har ändå varit veckans stora snackis. Schumi är tillbaka, i centrum. Och i Rascasse...

5 Dani Pedrosa

När MotoGP kör på Le Mans är han jubilar. Spanjoren som kör för Honda gör sitt 150:e lopp (46 i 125 cc, 32 i 250 cc och nu 71 i MotoGP). Men favoriter är Yamahas duo som även leder VM, Jorge Lorenzo och Valentino Rossi.

6 Richard Göransson

Han och Janne Flash Nilsson kämpar om vem som har flest segrar i STCC. Både ligger på 32 när serien kör på Gelleråsen.

7 Kenneth Bjerre

Leder VM i Speedway inför lördagens race i Prag, Tjeckien. Bäste svensk är Andreas Jonsson på åttondeplats, 13 poäng efter dansken.

8 Ross Brawn

Mercedes byter tillbaka till det längre hjulavståndet till nästa helg i Istanbul och teamet kommer också med en ny bakvinge, ny aerodynamik och en ny skorstenslösning som ska göra bilen snabbare på rakorna. Dessutom ska den, till skillnad från McLarens, vara automatisk.

9 Paul Gutjahr

Vad säger man? Han var steward under F1 i Monaco och glömde bort att ge Rubens Barrichello ett straff, trots att denne kastade ratten på banan:

– Jag hade egentligen Barrichello på min lista, men med allt strul som blev kring Schumacher så glömde vi bort det.

10 Denny Hamlin

Nascarstjärnan har det bästa teamet i depån. Hans gäng vann den årliga Pit-Crew-Challenge och i finalen slog de fjolårets segrare, teamet kring Jeff Burton med 0,422 sekunder. De fick 70 000 dollar och den bästa depåplatsen vid helgens All-Star-Race där förstapriset är en miljon dollar.

MOTORSTOPP

Tony Ring

Svensken skulle ha tävlat med sin Ferrari i DMV Championship, men han tar en timeout på obestämd framtid. Detta trots att han är trea i mästerskapet:

– Sedan början på april har jag bara varit hemma fem dagar hos min familj och det är ohållbart när man har tre små barn, konstaterar svensken som även missade 24-timmars på Nürburgring förra helgen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM