SM-brons för P-G

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Andersson dominerade
i KMK-trofén

Foto: Backmans Foto

P-G Andersson kom till Katrineholm för att köra och ha kul. Det slutade med ett brons trots att Andersson bara kört en SM-tävling innan racet i Katrineholm.

Att P-G Andersson är en rallyförare i världsklass råder det inget tvivel om. När han kom till Katrineholm för att köra SM-finalen fick de övriga SM-förarna sig en ordentlig lektion i hur en rallybil ska rattas.

P-G dominerade

– Eftersom vi inte kört SM i år var vi inte med och slogs om någon titel. För oss handlade det bara om att ha kul, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Trots att Andersson tävlade i en motorsvagare, otrimmad bil, så tog han totalsegern i utklassningsstil. Han vann även sin klass, otrimmat 4WD, med klar marginal.

Tack vare segern och att P-G även vunnit Svenska rallyt som räknades in i SM, kunde han bli trea trots att han bara kört två av de fem deltävlingarna.

– Det var verkligen en kul bonus, förklarar en överraskad Andersson.

Joge mästare

Förutom Mats Jonsson som redan var klar svensk mästare innan tävlingen i Katrineholm, kunde följande förare köra hem med varsitt SM-guld: Jimmy Joge och kartläsaren John Stigh vann otrimmat 4WD, Leif Peterson och Toni Sundkvist tog hem trimmat 2WD, medan Nils fRansson och Peter Fogel segrade i otrimmat 2WD. Victor Henrikson och Håkan Palm blev svenska juniormästare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally