Från bänkad till en av ligans hetaste spelare

Nässjös Felix Terins har gjort succé efter klubbytet

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Förra säsongen satt han på bänken i mästarlaget. 

Den här har Felix Terins exploderat. 

20-åringen sänkte serieledarna med 33 poäng i Nässjös skrällseger.

– Det var min julklapp till klubben, säger Terins.

Felix Terins blev svensk mästare med Norrköping Dolphins i fjol. Men speciellt delaktig på planen var han inte. 

Terins snittade bara fyra minuter och 1,6 poäng per match i guldlaget. Men efter bytet till Nässjö Basket har 20-åringen gjort succé i SBL. 

Terins har fått stort förtroende från coachen Jordi Juste och varit lagets kanske bäste spelare under de senaste matcherna. 

– Jag spelade mycket division 1 förra säsongen och det är svårt att säga hur man står i högsta ligan när man inte får chansen att visa det. Det är kul att få chansen att visa att man håller på den här nivån, säger Terins.

”Fick lite flashbacks”

Mot serieledarna Södertälje Kings visade han det i allra högsta grad. Terins, som har snittat 12,2 poäng under säsongen, stod för 33 poäng när Nässjö skrällvann med 91–89 på bortaplan mot Kings för första gången trots dramatik på slutet. 

– Man fick lite flashbacks från hemmamatchen mot dem när vi ledde med 16 och förlorade i slutet. Men man måste ta sig igenom sådan här matcher och lära sig, det var väldigt viktigt. En julklapp från oss alla till oss alla, säger Terins. 

Men mest från dig kanske? 

– Jag tyckte att jag var skyldig klubben en julklapp. De har varit snälla och trott på mig och vår coach sätter mig i en sådan situation där jag får visa vad jag kan. 

Publicerad:

LÄS VIDARE