Svenska VM-succén

SPORTBLADET

Två svenska medaljer i Six Days

Foto: Stefan Lang, Svemo

Sverige skickade tre landslag till VM.

Två av dem tog medalj.

– Det är superroligt, säger förbundskapten L-G Ståhl.

Lag-VM i enduro, Six Days, avgjordes i tuff terräng i Slovakien. Höga berg, grässlänter och regn ställde till problem för förarna men det svenska juniorlaget med Mikael Persson, Jesper Börjesson, Tommy Sjöström och John Ramström har imponerat hela veckan. Laget har hela tiden haft en pallplats och säkrade till slut silvret.

– Vi har haft ett bra och jämnt lag, vi tog ut det med målsättningen att ta medalj, vilket är tufft, säger Lars-Gunnar Ståhl.

– Alla killarna har gjort det som de skulle, de har kört jämnt och klarat att hantera pressen trots att de har legat med i toppen hela veckan.

Slåss om ännu en VM-titel

Bäst körde Mikael Persson, som också är i delad ledning av JVM inför den sista omgången av mästerskapet.

– Vi valde att toppa juniorlaget, eftersom vi visste att vi skulle ha fyra förare som kan gå för medalj där och det gjorde att vi fick släppa ambitionen på herrlaget, säger Ståhl om seniorerna som slutade på plats 9 av 32.

Även damerna körde bra, Jessica Jönsson, Emelie Karlsson och Emmily Smalsjö, behöll den tredjeplats de hade inför den sista dagen. De svenska förarna körde också bra i klubblagstävlingen där Team Östra Elit slutade tvåa och sex svenska klubblagsförare fanns med bland de tio bästa.

– Vi ska vara stolta, säger Ståhl.

– Det var en superrolig prisutdelning, där dominerade Sverige och Australien dominerade.

ARTIKELN HANDLAR OM

Enduro

Motorsport