Mourinho avvisar ryktet om uppror

SPORTBLADET

"Det är en fråga för spelarna"

Foto: AFP
José Mourinho fick förklara sig på presskonferensen.

En pressad José Mourinho har enligt uppgifter tappat kontrollen över sitt omklädningsrum.

På presskonferensen inför onsdagens Champions League-match försökte han ta död på ryktet.

– Du anklagar dem för att vara oärliga, säger Chelsea-managern.

Säsongen har präglats av problem för managern José Mourinho och portugisen är mer pressad än någonsin tidigare. Efter förlusten mot Liverpool med 1-3 ökade trycket ytterligare på portugisen som enligt rapporter nu ska vara nära att förlora sitt jobb.

På tisdagens presskonferens inför den viktiga Champions League-matchen mot Dynamo Kiev, kommenterade José Mourinho den pressade situationen. Han säger sig veta varför det gått snett för laget.
– Jag vet varför. Det är en kombination av faktorer. Några av dem vill jag inte gå in på, men ja, jag vet, säger portugisen enligt BBC.

Stöd från en vän

Gällande sin egen sits i klubben refererade den karismatiske tränaren till ett meddelande skickat från en vän till honom.
– En vän skickade i går några citat till mig från min presskonferens efter Champions League-finalen i maj 2004. Då sa jag att en dag kommer de dåliga resultaten att komma och att jag kommer att möta de dåliga resultaten med samma ärlighet och dignitet som jag möter då som mästare.
– Jag motstod väl den karaktär som präglar mitt typ av jobb. Elva år väntandes på detta. Det tog sin tid men jag är stark och stabil nog för att möta detta ögonblick.

"Allvarliga anklagelser"

Uppgifter har florerat gällande att portugisen tappat omklädningsrummet. Detta förstärktes i dag av uppgifterna om att spanjoren Cesc Fabregas skulle vara den ledande rösten bakom ett uppror mot taktikern, vilket spelaren själv dementerat.
– Det är tråkigt för du pratar om en eller flera spelare. Du anklagar dem för att vara oärliga. Om jag skulle anklaga dig för att vara oärlig, tror jag att du skulle bli väldigt upprörd och vidta rättsliga åtgärder. Det är en fråga för spelarna.

Fotnot: Chelsea spelar i morgon kväll mot ukrainska Dynamo Kiev i Champions League, med avspark 20:45.