Vaknade efter elva år – frågade om Federer

avMartin Tolén

Hamnade i koma: "Rankad tvåa – trodde att de skojade"

Foto: TT

Jesus Aparicio vaknade upp ur elva års koma.

Det han tyckte var mest fantastiskt? Att idolen Roger Federer fortfarande spelade tennis.

– När jag fick höra att han hade vunnit 17 Grand Slam-titlar – då la jag händerna över ansiktet, säger 29-årige Aparicio enligt Tennis World USA.

Den 12 december 2004 var spanske Jesus Aparicio på väg till en fest för att fira sin 18-årsdag.

Föraren till bilen tappade dock kontrollen och körde av vägen vilket medförde att Jesus Aparicio hamnade i koma.

För en månad sedan, elva år efter bilolyckan, vaknade dock den tennisälskande Jesus upp ur sin koma igen och fick då ett fantastiskt besked av sin mamma: "Roger Federer är fortfarande en av världens bästa tennisspelare".

"Trodde att de skojade med mig"

Jesus Aparcio var nämligen innan olyckan en stor supporter av den då 23-årige Federer som precis hade spelat hem sin fjärde Grand Slam-titel.

Jesus hade sparat pengar i flera år för att få möjligheten att se idolen live i Wimbledon 2005, men gick alltså miste om resan. Däremot har inte minnet svikit honom efter elva år i sjukhussängen.

– Det slog till som en blixt i mitt huvud och jag frågade om Roger eftersom jag trodde att han slutat. När jag fick veta att han vid 34 års ålder är rankad som nummer två i världen trodde jag att de skojade med mig. När jag fick höra att han hade vunnit 17 Grand Slam-titlar – då la jag händerna över ansiktet, säger den i dag 29-årige spanjoren enligt Tennis World USA

"Kanske kan se 18:e Grand Slam-segern"

Efter uppvaknandet fick Jesus Aparicio även möjlighet att se Federers US Open-final mot Novak Djokovic från sitt hem i Sevilla.

Den för honom okände serben Djokovic vann finalen med 3–1 i set, men det var inte det mest överraskande.

– Jag var verkligen förvånad över att se Federer spela så bra fortfarande. Djokovic var också bra. Men nu måste jag verkligen se en Federer-match på plats innan han slutar. Förhoppningsvis kan jag se när han vinner sin 18:e Grand Slam, säger Jesus Aparcio.

ARTIKELN HANDLAR OM