Nobbade landslaget - frälste Vänersborg

SPORTBLADET

Misja Pasjkin smällde in fyra mål

Misja Pasjkins prioriteringslista är glasklar. När Kazakstans landslag kallade blev svaret nej, när IFK Vänersborg behövde få en bra start i Superallsvenskan smällde 24-åringen in fyra mål.

- Jag saknar motivation för att spela i landslaget. Just nu känns Vänersborg viktigast, säger Pasjkin.

Kazakstans landslag mötte i helgen Sveriges utvecklingslandslag i två landskamper på hemmaplan. Men Misja Pasjkin nobbade resan till staden Uralsk. Delvis på grund av ryggproblem, men främst beroende på motivationsbrist.

- Det är så mycket matcher nu. Att åka bort dit och spela på dåliga isar var inget som lockade. Jag fick en förfrågan, men sa nej. Hur det blir med VM vet jag inte, som det känns nu kommer jag inte att åka dit, men vi får se hur IFK ligger till efter sju omgångar, säger Pasjkin.

Förra säsongen representerade Pasjkin Katrinehom där han sprutade in 29 mål. Samtidigt gjorde de finländska VM-stjärnorna Ari Holopainen och Sami Laakkonen sammanlagt 70 mål för Vänersborg. När duon i somras lämnade klubben uppstod ett stort tomrum framåt.

Misja Pasjkin värvades för att fylla en del av det. Efter en bra försäsong startade han allsvenskan halvknackigt.

- Jag av pressen och då är det lätt att det låser sig. Men sedan slutade jag fokusera på att jag bara skulle prestera mål hela tiden och nu har det släppt lite, säger Pasjkin.

Mot Västanfors gjorde han 1-0 på straff redan efter 2 minuter. Innan en halvtimme gått hade han dessutom dunkat in två hörnor. I andra halvlek svarade Pasjkin för ett spelmål. Vänersborg vann med klara 6-1 och fick en bra start i Superallsvenskan.

De fyra målen gjorde att Pasjkin avancerade till femte plats i skytteligan med sina totalt 20 mål. Det ska mycket till för att han inte ska förbättra sin fjolårsnotering på 29 fullträffar.

- Han levererar hela tiden. En så duktig spelare är givetvis viktig för oss, säger Vänersborgs tränare Magnus Nordin.

Kazakstans förbundskapten Jurij Nikulsjin är av samma uppfattning. Men som det ser ut nu får kazakerna alltså lita till andra anfallare när VM om drygt två veckor drar igång i ryska Kazan.

Fakta:

Västanfors-Vänersborg 1-6 (0-4)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy