Villa tog ner VSK på jorden

SPORTBLADET

”Vi är klassen bättre”

För tre veckor sedan spelade Villa Lidköping ut Västerås på Lidköpings Isstadion - och förlorade med 3-5. I fredagens match var Villa än gång spelmässigt överlägset. Och den här gången gav det utdelning.

Villa vann med 6-3 att ha spelat kanonbandy i 90 minuter.

- Vi är klassen bättre än Västerås, säger Villamittfältaren Peter ”Prinsen” Karlsson, 26.

När VSK vann i Lidköping den 29 december stavades orsaken Daniel Kjörling. Och VSK-målvakten var nära att knäcka västgötarna ännu en gång. Före paus radade han upp räddningar och höll Västerås kvar i matchen.

”I dag utnyttjade vi våra chanser”

Pausställningen 2-2 speglade inte matchbilden. Villa anföll, Västerås försvarade sig.

- I början kändes VSK piggare än när vi mötte dom senast. Den här matchen var ganska lik den senaste med skillnaden att vi i dag såg till att utnyttja våra chanser, säger Karlsson.

Mot Hammarby i fredags räckte VSK:s defensiva spel till seger. Men när Villa efter paus fortsatte ösa på klarade inte de grönvita av att stå emot längre.

Stolpe ut tidigare

Johan Andersson gjorde 3-2 efter ett frislag, Marcus Sixtensson dunkade in en hörna och Martin Arvidsson slog till två gånger om. 6-2 och matchen var avgjord. Anders Östlings sena reducering kunde inte ändra på utgången.

- Det har varit lite stolpe ut för oss mot Sandviken och Broberg, men i dag satt bollarna. När resultaten kommer så växer alla i laget, säger Karlsson.

Förra året tog Villa Lidköping totalt fem poäng under elitserien. Efter tre omgångar stod laget på tre förluster. I år har det börjat bättre. Tre poäng på tre omgångar. Fortsätter Villa spela som mot Västerås kommer de att bli betydligt fler.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy