Tunga förluster rubbar inte curlingherrarna

Publicerad:
Uppdaterad:

Tror på semifinalspel

Gävle

Två tunga förluster rubbar inte de svenska herrarna.

Trots 3-8 mot Norge och 3-6 mot Skottland är det lugnt i lägret.

- Det är ingen oro, vi vet vad som krävs för att ta oss till semifinal, säger Magnus Swartling.

Söndagen blev inte alls vad svenskarna tänkt. Morgonen började tungt och efter några misstag från skippern Peja Lindholm inledningsvis kunde regerande OS-mästarna Norge ta ledningen med 5-0 efter tre omgångar.

- Det var en snöplig start men sen kämpade vi oss in bra, säger Swartling, som lyckades bäst med sina stenar av svenskarna.

Märklig match

Eftermiddagsmatchen blev en märklig match. Skottland och Sverige blandade frisk mellan offensiv och defensiv. Vissa omgångar var det stor ansamling av stenar i boet medan det senare blev omgångar där lagen bara spelade för 0-0.

- Skottland spelade offensivt i början och tiden tog slut för dem. Därför blev det lite märkligt, förklarar coachen Lars-Åke Nordström.

Varje lag har 73 minuter på sig att spela sina stenar under matchen och när taktiken mot slutet blev allt viktigare blev det också en kamp mot klockan.

Sverige hade greppet inför slutomgången.

- Vi gick för att stjäla en poäng i sista omgången, säger tvåan Swartling.

Taktiken sprack

Men taktiken sprack, åter var det skippern Peja Lindholm som inte lyckades fullt ut. Han låg visserligen bakom de viktiga poängen i mitten av matchen och såg ut att ha lagt morgonmissarna bakom sig. Men i avgörandet lyckades det inte för svensken.

- Näst sista stenen blev avgörande, säger coach Nordström.

Peja lyckades inte rensa bland Skottland samlade stenar i boet. 0-0 hade gett Sverige segern och 1-0 till Skottland en skiljeomgång med svensk sistasten. Men det blev fyra skotska poäng, vilket gav dem segern med 6-3.

Men trots två förluster på de tre inledande matcherna tror killarna på slutspel.

- Klart det är tråkigt att förlora men vi har fortfarande avgörandet i egna händer. I EM började vi med två raka förluster och kom igen, säger Swartling.

Lars Frank/TT

Publicerad: