Äntligen mål av Peter Ijeh

SPORTBLADET

Tvåmålsskytt trots missad straff

Göteborg

Fansen har väntat.

Han själv har väntat.

På söndagen kom det äntligen - Peter Ijehs första allsvenska spelmål för IFK Göteborg.

Det blev till och med två när Göteborg besegrade Trelleborg med 2-0.

- Peter visade att han är duktig. Han kunde till och med ha gjort ett par mål till, sade IFK:s tränare Bosse Johansson.

Åtminstone ett till borde det ha blivit när Ijeh i 90:e minuten lade upp bollen på straffpunkten. Men han sköt bollen utanför mål.

IFK Göteborg inledde matchen bäst och hade ett spelmässigt stort övertag.

- Den första kvarten skapade vi mängder med chanser. Jag tycker att det var spel mot ett mål, sade Johansson.

Matchhjälte

Peter Ijeh som haft det tungt med målskyttet sedan han flyttade till Göteborg, bara ett mål tidigare på straff, blev stor matchhjälte och fansens gunstling.

1-0 gjorde han i 34:e minuten sedan Patric Andersson nickat fram bollen till honom. Han sköt hårt förbi målvakten. 2-0 kom åtta minuter senare. På ett inlägg från vänster sträckte han frambenet och styrde bollen i mål.

- Där gav vi bort matchen i ett viktigt skede, sade Trelleborgs tränare Ulf Larsson. Vi kom aldrig riktigt tillbaka efter det.

Inledningen av den andra halvleken var inte lika bra från Göteborgs sida. I stället var det Trelleborg som spelade bäst, men laget skapade inga direkta farligheter framför Bengt Andersson i IFK:s mål.

- Vi hade bra organisation ute på plan, men vi hade stora svårigheter att komma in på mål, sade Ulf Larsson.

Efter en halvtimme i andra halvleken tog dock Göteborg åter hand om kommandot och radade upp den ena målchansen efter den andra.

- Jag tycker nog att vi borde gjort ett par mål till, sade Bosse Johansson. Men vi får vara glada att spelet fungerade och att vi skapar chanser.

Bosse berömmer

Bosse Johansson berömde Jonas Henriksson som gjorde sin första allsvenska match på länge, och dessutom på en ovan position ute till vänster på mittfältet.

- Han löpte bra på kanten och slog fina crossbollar. Han hade dessutom ett par bra avslutningar på mål, men han kanske borde gå närmare mot mål innan han skjuter.

Han berömde också den andre kantlöparen Niclas Alexandersson.

- Han är bra just nu, men det tar för lång tid innan vi får ut bollen till honom, sade Basse Johansson.

Trelleborg parkerar fortfarande näst sist i tabellen efter fem raka förluster. Nu har man en vecka på sig att ladda om till Skånederbyt och den viktiga bottenmatchen mot Helsingborg.

Leif Brändström/TT