OS tisdag: Det hände medan du sov

Foto: TT
Kei Saito (längst fram).
SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

Vi visste att det skulle hända.

I natt har det hänt.

OS har fått sitt första dopningsfall.

Japanske skridskoåkaren (short track) Kei Saito är olympiska spelens första dopningsfall. 21-åringen åkte fast i samband med ett out of competition-test – alltså inte i samband med själva OS-tävlingarna.

"Jag är chockad av det här eftersom jag aldrig försökt dopa mig", säger Saito i ett uttalande enligt TT och fortsätter:

"Jag är uppfostrad med anti-dopning. Jag har aldrig tagit någon steroid så det finns ingen anledning för mig att försöka dölja den och jag har aldrig behövt gå ned i vikt genom att använda den här medicinen. Jag vill bevisa att jag är oskyldig, men jag vill inte att det ska drabba mitt förbund. Därför accepterar jag beslutet."

Läs mer här!

▪▪▪

Psykning inför sprinten?

I dag tävlar ett av Sveriges allra största medaljhopp under turneringen: Stina Nilsson i längdens sprint. Värsta konkurrenten Maiken Caspersen Falla lägger över hela favoritskapet på svenskan.

– Jag ser Stina som favorit. Hon har åkt väldigt starkt här in mot OS och visat väldigt bra form. Jag ser mig själv som en outsider, men det finns även andra åkare som kan utmana, säger Falla till Sportbladet.

Läs mer här!

Norsk stjärna petad

Längdskidåkaren Astrid Uhrenholdt Jacobsen har varit sjuk inför OS och behandlas därefter inte med silkesvantar av sin förbundskapten. Hon petades i skiathlon och nu får även stå vid sidan under 10 kilometer fritt.

– Hon är självklart besviken, det är aldrig kul att behöva ge någon besked om att de inte ska åka, säger tränaren Roar Hjelmeset.

Läs mer här!

Foto: Morry Gash / TT / NTB Scanpix

Försov sig – men vann guld

17-årige Redmond Gerard är bara tonåring. Det märktes i grabbens uppladdning inför finalen i slopestyle. Amerikanen tillbringade natten inför streamingsajten Netflix och försov sig rejält. Efter att snowboardåkaren till slut blev uppdragen ur sängen av sin rumskamrat, som dessutom var snäll nog att låna ut sin jacka till Gerard då stortalangen inte hittade sin, stod han dock för en stor succé, vann guld och skrek: ”Holy fuck” i direktsändning.

Läs mer här!

▪▪▪

Äntligen, Hirscher!

Han har hunnit fylla 28 år, Marcel Hirscher. Men äntligen var det dags för österrikaren att vinna OS-guld. Hirscher knep förstaplatsen i herrarnas alpina kombination.

Läs mer här!

▪▪▪

Säker svensk seger

Lag Edin har inlett OS på ett stabilt vis. De svenska curlingherrarna slog Danmark med klara 9–5 i premiären och var egentligen aldrig hotade.

Läs mer här!

ARTIKELN HANDLAR OM