Tidigare NFL-stjärnan poserade med pistol – på dotterns skolbal

avSimon Norberg

Foto: TT,

Amerikanen Jay Feely, 41, har hamnat i blåsväder.

Den tidigare NFL-stjärnan valde att posera med en pistol i handen på en bild från hans dotters skolbal.

Efter en massiv kritikstorm har han tvingats be om ursäkt.

Jay Feely var mellan 2000 och 2014 kicker i en rad olika NFL-lag och har bland annat representerat Atlanta Falcons, New York Giants, Arizona Cardinals och Chicago Bears.

Efter avslutad karriär blev amerikanen sedermera expert för CBS där han fortfarande är aktiv.

Skämtar på fördomen

Nu har 41-åringen hamnat mitt i stormens öga, på grund av ett mindre genomtänkt skämt.

I samband med sin dotters skolbal, valde Jay Feely att posera på en bild tillsammans med dottern och hennes baldejt. Det mest häpnadsväckande med bilden är att 41-åringen håller en pistol i handen, i något slags försök att skämta på fördomen om överbeskyddande pappor. 

Något han sedan skickade ut på Twitter.

Kritiken lät inte vänta på sig och flera användare anklagade Feely för sexism och för att vara psykopat. På ett drygt dygn har tweeten kommenterats av över 12 000 användare.

Bett om ursäkt

Andra kritiker menar att bilden signalerar att hans dotter är hans egendom som måste skyddas och att Feely tar lätt på den debatt som råder gällande handelsvapen i USA. Efter flera skolskjutningar har debatten om att skärpa vapenlagarna varit intensiv i landet.

Därefter gick NFL-profilen ut med en offentlig ursäkt.

"Balbilden jag lade upp var förstås menad som ett skämt. Min dotter har dejtat sin pojkvän i över ett år och de visste båda att jag skämtade. Jag ser allvarligt på vapenfrågan (pistolen var inte laddad och jag hade inget magasin i) och det var inte min mening att vara okänslig när det kommer till ett så här viktigt ämne", skriver han på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM