Jagar sitt andra guld: ”Mycket mer förberedda i år”

avJohan Björck

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Anna Wijk

Med 464 assist slog hon rekord som den spelare som gjort flest assist genom tiderna i Sveriges högsta innebandyliga.

Inför ett utsålt Globen ska nu Anna Wijk ta sitt andra SM-guld med Kais Mora.

– Vilka siffror resultattavlan visar bryr jag mig inte om, bara vi vinner matchen, säger 26-åringen till Sportbladet.

För femte gången i rad och totalt sjunde gången blev Anna Wijk utsedd till Årets center i världens bästa innebandyliga. Under årets säsong passade hon även på att slå rekord som den spelare som gjort flesta assist genom tiderna i högstaligan.

På lördag jagar 26-åringen sitt andra SM-guld när Kais Mora tar sig an fjolårssegrarna IKSU inför ett utsålt Globen.

Men trots flertalet framgångar på plan är poängdrottningens finalfacit dystert och på sex finalmatcher har hon endast vunnit en.

Mer förberedda än sist

– Det känns jättekul för min egen del att att vara här igen och det är otroligt stort för oss som såpass liten förening att ta sig till fem raka finaler. Det känns som att vi är mycket mer väl förberedda i år. Vi har bredden som krävs med tre starka femmor och det kommer att avgöra för vår del.

Wijk och Kais Mora tog sig till final efter en jämn semifinalsserie mot Täby som gick till en femte och avgörande match. En matchserie som Wijk själv tror är nyckeln till att vinna finalen mot IKSU.

– Både jag och laget fick något positivt ut av att det faktiskt blev en så tajt matchserie. Vi låg under med 2-1 i matcher och hade verkligen kniven mot strupen där men vi lyckades gräva oss upp ur den gropen tillsammans som ett kollektiv. Det har gett oss energi och styrka som vi helt klart kommer kunna utnyttja i finalen om vi skulle få ett tidigt mål mot oss.

Hur känns formen för din del?

– Den känns bra. Jag upplever att jag bara blivit bättre och bättre allt eftersom och att vi i kedjan verkligen har hittat varandra.

Det går rykten gällande att detta kan vara din sista match, stämmer detta?

– Det vill jag nog inte uttala mig om just nu.

Blir det en målrik tillställning i Globen?

– Haha. Vilka siffror resultattavlan visar bryr jag mig inte om – bara vi vinner matchen.