Danska psykningen: ”Drömmotståndare”

avFrida Fagerlund

Sverige krossade Slovenien i handbolls-VM.

Men danskarna räds inte grannlandet inför kvartsfinalen.

”Man kunde inte ha önskat sig en bättre motståndare på förhand” skriver BT.

Foto: TT

Slovenien blev en enkel match för Sverige i jakten på kvartsfinalen. Segersiffrorna blev till slut förkrossande 33–21 efter att målvakten Johanna Bundsen storspelat bakåt och lagkamraterna levererat framåt.

Samtidigt gick Danmark vinnande ur åttondelsfinalen mot Tyskland, vilket innebär att det blir en skandinavisk kamp i kvartsfinalen.

Det får den danska tidningen BT att jubla:

”Man kunde inte ha önskat sig en mycket bättre motståndare på förhand. Jag vet att landslaget säkert inte håller med mig och att de kommer hålla nere förväntningarna, men sanningen är att det är det närmaste man kan komma en önskemotståndare” skriver handbollskommentatorn Søren Paaske.

”Optimal motståndare”

Paaske verkar inte märkbart imponerad över att Sverige för bara några dagar sedan besegrade guldfavoriten Norge i gruppspelet.

”Missförstå mig inte. Svenskarna har ett bra lag med Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman som de två största profilerna. Men i det här skedet i ett världsmästerskap är det svårt att komma över en mer optimal motståndare i en kvartsfinal. Särskilt med tanke på att man ”bara” blev tvåa i gruppen, som ju det danska landslaget blev.”

Kvartsfinalen mellan Sverige och Danmark har avkast 17:30 på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM