Woods är tillbaka: ”Kändes jättebra”

Imponerade direkt i comebacken

avAndreas Käck

1 av 3 | Foto: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Tiger Woods är tillbaka – med besked.

Han inledde sin första tävling på tio månader med en 69-runda.

– Det kändes jättebra, säger han efteråt.

”Folk kommer att bli chockade av hur bra hans spel ser ut”.

Så sa världstrean Justin Thomas om Tiger Woods inför ikonens comeback.

Han hade rätt.

Tiger Woods såg stundtals fantastisk ut när han på torsdagen peggade upp och slog ut i en tävling för första gången på nästan tio månader.

Haft problem

Den 41-årige ikonen – som i våras genomgick sin fjärde (!) ryggoperation och som därtill haft problem vid sidan av golfen och åkt fast för att ha kört bil påverkad – gick runt Albany-banan i New Providence, Bahamas, på 69 slag, tre under par.

– Jag har ju haft mina problem så att få komma ut och göra ett sådant här resultat direkt känns jättebra. Det är kul att över huvud taget få signera ett scorekort igen, säger Woods efteråt.

”Jag visste inte”

Han visade inga som helt tecken på ryggproblem utan svingade nästan lika hårt och snärtigt som i fornstora dagar. Vid utslagen med drivern mättes bollhastigheten till 180 miles per hour – alltså omkring 290 kilometer i timmen – vilket är en bra bit över snittet på PGA-touren.

– Jag visste inte vad jag skulle kunna uträtta här. Visst, jag har kunnat spela golf den senaste tiden, men det är skillnad på att träna och tävla. Nu har man lite mer adrenalin i kroppen så bollen flög lite längre än den gjort när jag varit hemma och tränat, säger han.

69-rundan gör att han ligger på en delad åttonde plats efter första dagen i ”Hero World Challenge”, tävlingen som Woods själv arrangerar.

18 spelare deltar, varav två svenskar.

Henrik Stenson är två slag under par och ligger på en delad tolfte plats medan Alex Norén är ett över par och näst sist.

ARTIKELN HANDLAR OM

PGA-touren