Friberg: Självklart vill jag till Las Vegas

avElisabet Hoff

Publicerad:
Foto: TT
Paulinda Friberg.

En hårfrisörska från Eslöv kan komma att bli enda svenska dressyrryttare i världscupfinalen i Las Vegas.

– Får jag chansen tar jag den, säger Paulinda Friberg som tog viktiga poäng i världscupen i Göteborg.

Paulinda Friberg, 42, red in på en femteplats i lördagens Grand Prix freestyle efter en lysande ritt på Di Lapponia. För andra tävlingen i rad slog hon personbästa. Slutpoängen i Göteborg blev 76.925 procent.

– Jag satte mer tryck i dag än igår och det kändes fantastiskt bra. Men det finns mycket mer att förbättra. Och självklart vill jag till Las Vegas. Jag har aldrig varit åt det hållet, säger hon.

Hon har nu fått en plats i världscupdressyrens sista deltävling i Den Bosch. Nya poäng där och Las Vegas-biljetten kan vara i hamn.

Paulinda Friberg har fem hästar hemma i stallet som hon sköter och rider helt själv. På eftermiddagarna och kvällarna jobbar hon som frisör i Lund. Även i den grenen har hon tävlat och tagit brons i frisyr-SM.

Kittel besviken

Patrik Kittel och Toy Story fick ihop 77.050 procent och slutade fyra.

– Jag är lite besviken på poängen. Men jag kommer tillbaka nästa år och hoppas på revansch, säger han.

Kittel ligger delad tolva i VC-tabellen (med Paulinda Friberg) men har inte satsat på Världscupen och finalen i Las Vegas i år. Det har inte heller Tinne Vilhelmson-Silfvén gjort.    

Tyska Jessica von Bredow-Werndl drygade ut sin världscupledning ytterligare genom att ta en klar seger i Göteborg på sin Unbee BB.

– Jag älskar atmosfären här och jag tror att Unbee också gör det. Hon tog i lite extra. Kanske var detta min bästa ritt någonsin, även om inte poängen var mitt personbästa, säger segerryttaren.

Isabell Werth, Tyskland, och Edward Gal, Nederländerna, tog hand om andra respektive tredjeplatsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport