Här kraschar Kalla med åskådare på SM

1 av 2
SPORTBLADET

Charlotte Kalla hade precis ryckt i damernas tremil på SM när hon kraschade rakt in i en 14-årig åskådare.

Trots kraschen vann hon loppet överlägset – och efteråt fick hon en ursäkt.

– Jag kan förstå att hon blev arg men du kan väl hälsa att det var en olycka och att jag ber så mycket om ursäkt, säger åskådaren till NSD.

Charlotte Kalla vann som väntat damernas tremil i fri stil på SM i Kalix.

Men loppet blev klart mer dramatiskt än väntat. Efter att Kalla ryckt från klungan ungefär halvvägs in i loppet fick hon ett oväntat stopp när en åskådare plötsligt kom i hennes väg i en nerförsbacke.

Enligt NSD, vars utsände stod i närheten av olyckan, blev det en ordentlig smäll som fick Kalla att skrika rakt ut av ilska. Hon tappade uppskattningsvis 20 sekunder på fadäsen men vann ändå guldet med 35 sekunder före Ida Ingemarsdotter.

”Var en olycka"

Efter loppet ville båda de inblandade be om ursäkt. 14-åringen så klart för att han höll på att förstöra SM-tävlingen för VM-guldmedaljören.

– Det var en olycka. Jag skulle skynda mig till kanten för att se henne och så klev jag på en isfläck och halkade ut, säger 14-åringen till NSD och fortsätter:

– Jag kan förstå att hon blev arg men du kan väl hälsa att det var en olycka och att jag ber så mycket om ursäkt.

Charlotte Kalla menade att olyckan inte påverkade henne mer än de tappade sekunderna och även hon ville be om ursäkt.

–  Jag vill också be om ursäkt att jag skrek så våldsamt när det inträffade men man blir så paff när man är i tävlingssituationen, säger hon till NSD.

Till P4 Norrbotten säger Kalla så här om incidenten, enligt TT.

– Det är många som vill stå närmast spåren och jag har förstått att det var målet för honom också. När det är hårt och isigt så gäller det att vara vaksam.

ARTIKELN HANDLAR OM