Fångar överfölls – efter läckta Pistorius-videon

1 av 10
SPORTBLADET

Den läckta videon från fängelset där Oscar Pistorius spelar fotboll har fått konsekvenser.

Under en räd som sträckte sig över tre nätter ska fångvakter ha konfiskerat mobiltelefoner och överfallit andra fångar enligt The Citizen.

Sydafrikanska Daily Sun rapporterade förra veckan om en ilska bland fångarna i Pretoria-fängelset – med anledning av att Pistorius anses särbehandlas tillsammans med sin cellgranne Radovan Krejcir.

I en video filmad med mobilkamera inifrån fängelset – publicerad hos Daily Sun – syntes hur de båda herrarna spelade fotboll på en innergård iklädda civilkläder. En källa till tidningen sa att tiden som frihetsberövade för de två är mer som en semester än ett fängelse.

”Skrek att vi var idioter”

Den läckta videon har enligt sydafrikanska tidningen The Citizen nu fått konsekvenser – för de övriga fångarna i fängelset.

The Citizen upper att fångvakter överfallit interner under en räd efter mobiltelefoner. Flertalet telefoner ska ha ha konfiskerat under räderna – som sträckt sig över tre nätter och varit beordrat som direkt följd av Pistorius-videon.

– De tog våra mobiltelefoner och skrek att vi var idioter. De anklagade oss för att att ha läckt filmen där Pistorius och Kejcir spelar fotboll till media, säger en intern.

Enligt The Citizen är smuggling av telefoner in i sydafrikanska fängelsen utbredd.

ARTIKELN HANDLAR OM