Ericssons säsong räddad?

SPORTBLADET

Bernie Ecclestone hjälpte Sauber att lösa konflikten med ex-föraren

Foto: Marcus Ericsson i sin Sauber.

Marcus Ericssons F1-säsong kan vara räddad.

Bernie Ecclestone ska ha fått Giedo van der Garde att avstå sin rätt att köra.

Det ska ha kostat Sauber mer än 137 miljoner kronor.

Foto: Ericsson.

Holländaren Giedo van der Garde var testförare för Sauber förra säsongen och hade ett kontrat som förare för 2015. Han fick sparken, men valde att ta en rättslig strid med stallet om sitt kontrakt. Inför Australiens GP dömde en domstol i Melbourne till holländarens fördel vilket skulle ge honom ett förarkontrakt för 2015, men han avsade sig rätten att köra Australiens GP eftersom han inte hade den förarlicens som krävs för att köra F1.

I går körde båda Saubers bilar in på poängplats och Marcus Ericsson tog Sveriges första F1-poäng på mer än 25 år.

Ecclestone grep in

Nu meddelar den holländska tidningen Algemeen Dagblad att F1-sportens mäktigaste man, Bernie Ecclestone, har blandat sig i affären. Tidningen skriver att han har kontaktat van der Gardes största sponsor Marcel Horn Book för att hitta en lösning. Enligt uppgifter till Algemeen Dagblad är parterna nu överens och van der Garde får 15 miljoner euro  (137 miljoner kronor) från det schweiziska stallet för att ge upp sin rätt att köra. Det är den summan som han skulle ha betalat teamet för en säsong som testförare och en säsong som förare.

Det skulle i så fall betyda att Marcus Ericsson och Felipe Nasr kör resterande lopp för teamet i år, precis som det står i deras kontrakt.

Sauber har ännu en förare under kontrakt, Adrian Sutil, han har också vänt sig till en domstol för att hitta en ekonomisk uppgörelse.

För fler snabba motornyheter - gilla Sportbladet Motor på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM