Marcus Ericssons säsong säkrad

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag är otroligt ledsen och besviken”

Giedo van der Garde och Sauber är överens.

Marcus Ericssons plats i stallet är säkrad.

– Jag är ledsen och otroligt besviken, säger holländaren.

Han var testförare för Sauber 2014 och hade ett kontrakt som gav honom en förarplats 2015. Sauber valde dock att avsluta samarbetet och van der Garde tog saken till domstol där han fick rätt.

Ändå har han nu valt att avsluta samarbetet, enligt uppgifter i holländsk media kostar det teamet närmare 140 miljoner kronor för stallet att köpa ut honom.

 – Jag är racerförare med hela mitt hjärta och jag känner mig nu leden och besviken. Under hela min karriär, sedan jag började med gokart som åttaåring, har jag arbetat hårt för att få leva i min drömvärld och bli en framgångsrik F1-förare. Jag hade hoppats att jag skulle kunna visa alla vilka egenskaper som jag har i en bil som kan vara med och slåss mitt i fältet 2015. Den drömmen har nu spruckit och jag vet att jag kanske inte har någon framtid inom F1.

– Jag är racerförare och allt jag vill är köra tävlingar. Jag kommer aldrig att förstå detta. Jag hade kunnat insistera, men stallchefen har tagit ett beslut mot mitt kontrakt och hon har bestämt att hon inte vill arbeta vidare med mig och det blev jag smärtsamt medveten om i depåområdet i Melbourne.

”Hade kunnat störta teamet”

Han skriver att han inledde den rättsliga kampen redan 2014, men att det drog ut på tiden vilket gjorde att det blev flera förhandlingar dagarna inför premiären i Australien.

– Det var aldrig en sak som skedde i den sista minuten, men det blev inte känt förrän vi försökte tvinga stallet att acceptera det som flera domstolar redan beslutat.

Dock är han tydlig med att han inte ville dra den hur långt som helst.

– Det hade kunnat störta teamet och det hade säkerligen förstört premiärhelgen i Melbourne eftersom man då hade beslagtagit de två bilarna vilket i sin tur hade kunnat ruinera karriärerna för de två unga förarna Marcus Ericsson och Felipe Nasr. Troligen hade stallets ledning arresterats, skriver han på sin facebooksida.

– Jag bestämde mig för att jag inte ville leva med det, även om det var teamets ledning som var ansvarig för den bisarra situation som jag befann mig i.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM