Olssons karriär kan vara över

Tvingades avbryta säsongen efter problemen: ”Är helt trasig”

ÅRE. Hans Olsson tvingades avsluta säsongen på grund av ryggproblemen.

Nu kan karriären vara över.

– Man får inte köra sig helt sönder och samman, säger 30-åringen.

Under en träning i österrikiska Kitzbühel precis före VM landade Hans Olsson fel i ett hopp och fick återigen problem med ryggen. Sedan dess har han inte kunnat tävla. Fartspecialisten hoppades kunna köra tävlingen i Kvitfjell förra helgen men tvingades ställa in resten av säsongen.

Nu kan karriären vara över.

– Jag är helt trasig. När jag står här mår jag bra och känner att jag kan köra. Men när jag belastar håller det inte just nu. Det känns jävligt jobbigt när man får åka och hålla andan för att det inte ska smälla till i ryggen. Går inte den känslan över kan man inte köra världscup på någon nivå som är okej. Sen ökar det riskerna också. Jag vill vara smärtfri om jag ska gå till i en till säsong, säger han.

”Blir väl steloperation”

Olsson, som var på plats i Åre för att stötta flickvännen Maria Pietilä Holmner, råkade ut för en allvarlig krasch för tre år sedan och bröt benet på två ställen. Den har säsongen skulle han komma tillbaka på allvar, men skadeproblemen har fortsatt.

– Hjärtat vill åka. Störtlopp, farten och adrenalinet är salten i mitt liv. Men man får inte köra sig helt sönder och samman heller. Jag vill inte säga riktigt vad jag ska göra här och nu för jag vill inte besluta mig när jag har ont.

Vad finns det för risker om du fortsätter att köra?

– Diskarna kan gå sönder och då blir det väl steloperation eller något. Det är inget livshotande, men jag är 30 år och man vill inte vara helt paj när man är 45.

Olsson har inte satt något datum för när han ska ta beslutet och hoppas att ryggen ska bli bättre med rehabilitering.

– Det är så jävla kul, det är det som är problemet. Annars hade jag gett mig direkt. Men vi får se, chansen finns fortfarande, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN