Vägrar att släppa taget

SPORTBLADET

Stenson i natt inför sista rundan: ”Jag har chans att vinna”

1 av 2
Fyra slag efterHenrik Stenson ligger på delad sjätte plats i PGA-mästerskapen inför den sista rundan i dag, fyra slag efter ledande Rory McIlroy som fortsätter att hålla undan i toppen.

LOUISVILLE. Rory McIlroy trummar på i PGA-mästerskapen, men bakom vägrar Henrik Stenson släppa ­taget.

Fortfarande fyra slag bakom, fortfarande med en major inom räckhåll.

– Chansen finns, säger 38-åringen.

Kan någon egentligen rå på Rory McIlroy? När motståndarna närmar sig bakifrån och till och med går upp ikapp, så lägger han bara i en växel till och avslutar med en birdie för ensam ledning och möjligheten att ta sin tredje raka tävlingsseger och andra major på bara tre veckor.

Sensationellt, om något.

– Jag trivs väldigt bra i den här situationen. Jag stressar inte upp mig, tittar inte på ledartavlan, ändrar inte mitt spel och bryr mig inte om vad andra gör. Jag kör bara på, och det brukar gå bra då, säger McIlroy.

”Det är då allt avgörs”

Men bakom är det vansinnigt tätt.

Den österrikiska uppstickardoldisen Bernd Wiesberger fortsätter imponera och skuggar ett slag bakom efter lördagens 65-runda, men inom fyra slag från McIlroy återfinns hela nio spelare som alla har en möjlighet att vinna. Däribland Henrik Stenson.

– Allt handlar om att vara med där uppe och att ge sig själv chansen, för man vet aldrig vad som kan hända när det väl drar ihop sig. Och jag har varit med där uppe några gånger nu, säger han och pekar på vad som gäller i dag:

– Det är tre och en halv dags hårt arbete för att ligga bra till med nio hål kvar att spela. Det är då allt ställs på sin spets och avgörs. Förhoppningsvis kan jag var snabb ur startblocken och starta bra.

”Inget att klaga på”

I går hittade Stenson dessutom sitt långa spel igen efter fredagens missräkning och med en putter som fortsätter vara pålitlig är det en nöjd svensk världsstjärna som jagar vidare på Valhalla.

– Jag är otroligt nöjd med hur jag spelar och har inget att klaga på. Och kan man gå fem under par i morgon, då banan kommer vara svårare, så har vi nog en möjlighet, säger han.

De tre spelarna är favoriter till titeln

Rory McIlroy

Nordirland -13

Världens överlägset bästa golfspelare. Räcker gott så.

Rickie Fowler

USA -11

Femma, tvåa och tvåa på årets majors. Vinner förstås snart.

Jason Day

Australien -10

Tillbaka från skade­problemen och har så mycket talang.

...och det talar för att stenson vinner

Spelar med en enormt hög lägstanivå. Nästan alltid med.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf