Hyllades som hjälte - men allt var en lögn

Foto: TT
Josh Shaw (till vänster).
SPORTBLADET

Efter en spelledig helg meddelade den amerikanske fotbollspelaren Josh Shaw att han stukat båda sina fötter. När han förklarade att skadan uppkom då han hoppat ned från en balkong för att rädda sin brorson från att drukna blev han hyllad som en hjälte.

Nu har det visat sig att allting var en lögn.

Josh Shaw som spelar amerikansk fotboll i collegelaget USC har sedan helgen blivit hyllad som en hjälte. Historien om hur han hoppade ned två våningar för att rädda sin sju-årige brorson från att drunkna i en pool fick stor spridning i amerikansk media.

- Det hade inte behövt vara min brorson, jag hade gjort det igen oavsett vems barn det var, sade han då.

Avslöjade lögnen

Strax efter att klubben gått ut med historien om sin hjältemodige spelare kom dock misstankar om att historien inte var helt sanningsenlig.

Tidigare i veckan gick USC-tränaren Steve Sarkisian ut med att klubben kände till tveksamheten i historien och att de skulle undersöka vad som egentligen hänt.

Misstankankarna bekräftades igår när Shaw själv erkände att allting var påhittat.

Via ett ombud säger spelaren "Jag hittade på en historia som inte var sann. Det var fel av mig och jag vill be om ursäkt till USC och speciellt coach Sarkisian som stöttat mig under min college-karriär"

Sanningen är att han i lördags natt föll från en balkong i Los Angeles. Spelarens ombud nekar till att Shaw skulle varit berusad vid tillfället.

Avstängning väntar

Klubben har nu gått ut med en ursäkt för att de spridit historien.

– Vi är extremt besvikna på Josh. Han svek oss alla, men för oss fanns det ingen anledning att tro att han ljög, säger tränare Sarkisian i meddelande på USC hemsida.

Klubben har nu stängt av Josh Shaw från alla lagaktiviteter på obestämd tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL