Till sjukhus – efter direktsänd visning

avEmil K Lagnelius

Publicerad:
Tony Rickardsson, Carina Galanou Ipsonius och Janne ”Flash” Nilsson.

Janne ”Flash” Nilsson, 53, bjöd P4-reportern Carina Galanou Ipsonius, 50, på en åktur i direktsänd radio.

Det slutade med att reportern fördes till akuten med en trasig axel.

– Hon var helt vit i ansiktet så jag förstod att något allvarligt hade hänt, säger racerföraren till Sportbladet.

I morgon avgörs Race of Legends på anrika Gelleråsen i Karlskoga. Med i tävlingen är bland andra Janne ”Flash” Nilsson, Tony Rickardsson, Per Eklund, Stig Blomqvist och Daniel Carlsson.

I morse intervjuades den förstnämnde i P4 Örebro och som en extra krydda valde P4-reportern Carina Galanou Ipsonius att genomföra frågestunden i bilen samtidigt som intervjuoffret gasade på för fullt.

Janne ”Flash” Nilsson brände enligt egen utsago iväg i 150 kilometer i timmen.

– Det går fort när vi kör. Jag hade hela bilen full med Carina, hon var överallt. Hon slog sönder högeraxeln, det var lite oturligt, säger han.

”Axeln hoppade åt fanders”

Radiolyssnarna kunde höra Carina Galanou Ipsonius smärta i direktsändningen.

– Det rasade in sms från folk som undrade vad som hände och om hon levde, säger Jan Nilsson som körde sin medpassagerare till akuten.

Där konstaterades att axeln hoppat ur led.

– Jag har en taskig axel och han är duktig på att köra fort. Det gick väldigt fort och jag blev lite rädd. Jag höll micken i ena handen och sändarryggsäcken mellan benen. När jag försökte hålla i mig i handtaget ovanför dörren slet jag upp armen för snabbt och då hoppade axeln åt fanders. Nu mår jag som jag förtjänar och går med armen i mitella, säger Carina Galanou Ipsonius, som trots allt kan skratta åt eländet.

– Det blev fantastisk radio!

”Jävla idiot”

Janne ”Flash” Nilsson, känd som ett pr-geni, förnekar dock att han körde medvetet fort för att få uppmärksamhet för Race of Legends.

– Jag kan ju inte köra ihjäl en journalist bara för att få pr, säger han och skrattar.

– Jag fick sms från Tony Rickardsson som skrev ”Jag hörde om journalisten, hade inte du lugnat ned dig? Ska jag tävla mot dig din jävla idiot?”.

Har motorsporten saknat dig?

– Jag har varit borta från motorsporten i två år. Alla säger ju att motorsporten är död, men nu börjar jag misstänka vad det beror på. Det räcker att jag är inne i tio minuter så blir det liv...

Lyssna på inslaget cirka två timmar och 23 minuter in på den här länken

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport