Ekdahl Du Rietz och Jernemyr nära tyska mästarna

Sensationella comebacker av duon

avJohan Flinck, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Tvärvändning för Kim Ekdahl Du Rietz, 28?

Enligt Sportbladets uppgifter gör handbollsstjärnan comeback i Rhein-Neckar Löwen.

Dessutom är 41-årige Magnus Jernemyr, som lade av i fjol, också nära de tyska mästarna.

Många höjde på ögonbrynen när Kim Ekdahl Du Rietz förra året valde att sluta med handbollen – 27 år gammal.

I en lång intervju med Sportbladet i januari förra året berättade han om beslutet, att han hade slut på motivation och att han ville ut och resa.

Foto: Jens Dresling / TT

– Jag tycker inte det är roligt helt enkelt. Svårare än så är det inte, sa Ekdahl Du Rietz.

”Har ingen lust”

– Många har vetat att handboll aldrig varit mitt kall. Det gick helt enkelt jäkligt bra som ung och så blev det så här. Jag hade inga tankar på att bli proffs. Första gången jag ville sluta var när jag var 14 år, fortsatte han.

Lite senare, inför sin sista match i juni, berättade storstjärnan att han ”hade väntat så jävla länge” på att få sluta och att han skulle flytta in i en kolonistuga i Lund och lifta genom Europa.

Nu kan 28-åringen göra comeback i handbollsvärlden.

Det är tyska tidningen Mannheimer Morgen som kommer med sensationella uppgifter om att niometersskytten åter igen är aktuell för Rhein-Neckar Löwen.

Enligt tidningen kommer Ekdahl Du Rietz att presenteras på fredag.

Dessa uppgifter bekräftas på onsdagsförmiddagen också av Sportbladets källor.

Laget har problem med skador och får bara värva klubblösa spelare så här sent på säsongen. Man kan ha uppemot 30 matcher kvar på de återstående tre månaderna, som också är de viktigaste på säsongen.

Ekdahl Du Rietz uppges förstärka under resten av säsongen.

— Kim skulle säkerligen vara i lika bra form som förra säsongen, en förstärkning för vilket lag som helst, sa ordföranden Jennifer Kettermann till Mannheimer Morgen i förra veckan.

Sällskap av gamle landslagskompisen

Men Ekdahl Du Rietz är inte den ende svensken som kan göra sensationell comeback hos de tyska mästarna.

I förra veckan började det ryktas, bland annat på Handbollskanalen, om att 41-årige Magnus Jernemyr, som lade av med handbollen förra våren när han avslutade karriären i tyska Minden, var aktuell för ett inhopp under resten av säsongen i Rhein-Neckar Löwen.

Det rykte bekräftas nu också av Sportbladets källor och allt talar för att han i så fall också presenteras innan veckan är slut.

Vi har talat med Jernemyr som tillstår att han överväger ett erbjudande från en tysk klubb men vill inte säga vilken det är.

– Det ligger i mina händer nu, säger försvarsspecialisten.

Jernemyr jobbar numera i Barcelona där han är säljansvarig i Spanien för ett svenskt företag inom träningsutrustning och -utbildning. Jernemyr spelade ju i Barcelona 2008–13 och var med och vann Champions League med storklubben.

Ekdahl Du Rietz och Jernemyr vann OS-silver ihop 2012 och spelade båda sitt sista mästerskap i EM i Danmark 2014.

Nu ser man alltså ut att återförenas hos de tyska mästarna, där man redan hittar ytterligare fyra svenskar: Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Kristian Bliznac och Jerry Tollbring.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM