”Väldigt farligt där ute”

avAnna Andersson

Publicerad:

Tuffa förutsättningar i Dakar - en svensk har brutit

Foto: GETTY
Joan Barreda Bort.

I går avbröts etappen.

Men dagens etapp i Dakar var minst lika farlig:

– Det var verkligen farligt där ute, säger mc-föraren Joan Barreda Bort.

Den tredje etappen över 284 km mellan San Juan och Chilecito i Argentina vanns av hemmaföraren Orlando Terranova (MINI), mannen som under den andra etappen skadade bilen rejält när han snurrade flera varv. Han var 1.54 minuter snabbare än Giniel de Villiers (Toyota Hilux).

Den totala ledningen behåller dock Nasser Al Attiyah som var femma i mål.

– Det var inte enkelt att starta först på den etappen. Vi var tvungna att navigera väldigt försiktigt eftersom det inte var några motorcyklar på vägen. Ibland fanns det faktiskt ingen väg alls, säger han.

– Vi tog inga risker alls. Målet var att tappa lite och starta sämst femma i morgon och då satsa allt och trycka på för en etappseger som vi gjorde i går.

I mc-klassen slog rookien Matthias Walkner till med en rejäl överraskning när han vann den 220 km långa etappen. Österrikaren kör sitt första Dakarrally och var 40 sekunder före den flerfaldige mästaren Marc Coma. Trea var totalledaren Joan Barreda Bort.

– Det var enklare i dag än i går, men det var riktigt farligt där ute. Vi körde i torkade flodfåror och det var mängder av stenar överallt och vi var verkligen tvungna att fokusera, säger han.

– Men nu är ännu en dag över och nu vänder vi till Chile där vi kan vänta oss helt andra förutsättningar. Vi får se hur det går där, jag har inte direkt något större försprång.

För svensk del var Thomas Berglund återigen bäst, däremot tvingades Carl Hagenblad bryta tävlingen sedan hans mc fått problem med bränslepumpen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally