Skidskytt väljer Foppas böjda stavar

Av: Moa Bjurner

Publicerad:

Fredrik Lindström vill åka ännu snabbare

Fredrik Lindström och Peter Forsberg.
Foto: 4Ward
Fredrik Lindström och Peter Forsberg.

Skidskytten Fredrik Lindström byter till krokiga stavar – för att spara tid.

– Det är små marginaler i den här sporten och man vill ha det bästa i materialväg, säger Fredrik Lindström till allehanda.se.

Företaget bakom stavarna ägs av ingen mindre än Peter Forsberg.

Det var under Modos match i lördags som Peter Forsberg och Fredrik Lindström skakade hand på samarbetet som innebär att Lindström kommer att börja använda den nya, böjda staven. Samtidigt poängterar han vikten av att ha bra stavar. Just de böjda stavarna från Foppas företag ska hjälpa honom att åka snabbare.

– Den hjälper mig att hålla tekniken på ett annat sätt. Jag kan åka snålare, med mindre kraft så att jag har mer kraft kvar i slutet av loppen. Jag får ut händerna mer från kroppen och längre drag, säger Fredrik Lindström till Örnsköldsviks Allehanda.

Skidskytten som har testat stavarna under hela sommaren ser mest fördelar med den nya modellen.

– Jag har markkontakt lite längre än med en rak stav. Jag kan få ut mer kraft och längre skär. Det gynnar min teknik och jag kan åka större. Det gäller att vinna mark på varje skär och kunna utnyttja glidet.

Kommer från samma kommun

Lindström fortsätter att det samarbetet är extra roligt eftersom det involverar ishockeylegenden Peter Forsberg och att de båda är från samma kommun –  från Anundsjö i Örnsköldsviks kommun.

– Vi skakade hand på samarbetet, han har stor koll på skidskyttet, säger Lindström.

Fredrik Lindström debuterade i världscupen 2008 och har deltagit i två olympiska mästerskap.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN