Svensson vann stort – nära mästarbältet

Foto: BILDBYRÅN

avStefan Alfelt

SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Klara Svensson tog ett nytt stort kliv mot ett världsmästarbälte med en solklar poängseger över Lucia Morelli.

– Det kan bli en titelmatch under första delen av nästa år, säger Klara.

Som dominerade fullständigt från första till sista ronden.

– Jag ville avsluta henne tidigare men hon är otroligt fysisk, inte en tjej som blir trött så jag vågade inte ösa på i början av ronderna. Hon träffade mig hårt i levern i första ronden. Den sög verkligen, säger Klara.

Klara boxades offensivt och varierat utan att ta onödiga risker genom att jaga en knockout.

– Jag tillhör den nya unga mer tekniskt boxande generationen och mentalt har jag klivit upp och blivit mer bekväm med min boxning. Jag träffade henne väldigt hårt. Speciellt med högerkroken och uppercutsen.

Kan välja motståndare

Egentligen skulle Klara varit klar för match om WBC:s lätt weltervikt redan i nästa match men mästarinnan Alejandra Marina Oliveras förlorade överraskande titeln till en annan argentinska, Erica Anabella Faries, för några veckor sedan. Det innebär att den nya mästarinnan har rätt till ett frivilligt titelförsvar där hon väljer vem hon vill. Vinner Anabella Fares den matchen står Klara i tur för en obligatorisk utmaning, förutsatt att hon inte förlorar sin nästa match.

– Det jag tar med mig från den här matchen inför ett potentiellt mästarmöte med argentinskan är att jag måste förbättra mig på att hålla snabbheten och inte lägga mig på en bekvämlighetsnivå.

Klara upplever att hon ibland blir lite passiv i sin boxning.

– Jag får tänka lite på Klytjko när jag använder min jabb. Hur tråkig tycker inte folk att han är men det är effektivt.

Självkritiken är för hård och kan bero på att hon alltid är fruktansvärt laddad med stora krav på sig själv och sin omgivning. I rondpauserna viftade hon bort och skällde på sina tränare flera gånger.

”Hatar när folk petar på mig”

– Jag hatar när folk petar på mig. Ni förstår inte hur hemsk jag är när jag är inne i min bubbla. Har nog blivit mer bitchig med åren, jag kan vara för jävlig om jag inte får raka besked. Jag avskyr när folk är mjäkiga.

Även domaren fick sig några lätta smällar av Klara.

– Han sprang i vägen flera gånger. Har aldrig varit med om något liknande. Jag kände honom från Tyskland och till slut använde jag honom till att slå lite fintslag för att lura motståndaren.

Ringdomaren skrattade hjärtligt åt Klaras ovanliga fintförsök.

Otto Wallin slog ned sin motståndare Vjekoslav Bajic i första ronden och även om kroaten stod tiden ut i den ronden gav han upp i rondpausen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning