Han nobbar Formel 2

Av: Christoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

Felix Rosenqvist: ”För min utveckling känns Formel 3 mycket bättre”

Den svenske racingtalangen Felix Rosenqvist, 18, väljer bort Formel 2 - för Formel 3. Två stall är aktuella. Spanska Campos och Performance i den tyska serien.

– För min utveckling känns Formel 3 mycket bättre än Formel 2, säger Rosenqvist till Sportbladet.

Felix Rosenqvist.
Foto: www.felixracing.se
Felix Rosenqvist.

2009 var Felix Rosenqvists genombrottsår. Nu ska talangen välja nästa steg.

– Just nu ser det ut att bli Formel 3 i stället för Formel 2. Formel 2-budgeten höjs inför nästa år, det blir fler tävlingar och bilarna bli uppgraderade. Samtidigt är F3 mer utvecklande för förarna, så har det alltid varit, säger Rosenqvist.

Dubbla segrar

Han vann både det svenska och det nord-europeiska mästerskapet i Formel Renault under säsongen, och gjorde dessutom succéresultat i sina inhopp i Seat Leon Supercopa (en av supportklasserna till DTM) respektive Formula Palmer Audi (ett mästerskap med stark koppling till Formel 2).

Men trots kopplingen till Formel 2 planerar Rosenqvist att välja bort mästerskapet.

– För min utveckling känns Formel 3 mycket bättre än Formel 2. Formel 2 är bra för media och så låter det lite coolt, men Formel 3 är bättre om man ska utvecklas, säger Rosenqvist.

– Nästan alla förare i Formel 1 och DTM har kört F3, och det är ingen slump.

”Kör hellre F3”

Själv ser han inget negativt med att det inte blir Formel 2 nästa säsong.

– Det enda dåliga för mig är det är mindre chans att få med mig sponsorer. Jag kör egentligen hellre F3 och det har jag alltid velat göra. Så jag är ganska glad att vi kom in på det spåret igen.

Rosenqvist väljer mellan den spanska och den tyska Formel 3-serien. I Tyskland är det stallet Performance som är mest aktuellt. I Spanien stallet Campos - som också är nykomlingar i Formel 1.

– Vi håller lite kontakt med dem och ser vad de kan ge för erbjudande.

Vad känns hetast just nu?

– Att stallet i det tyska mästerskapet har en svensk ägare är något som lockar. Men egentligen är det inget som lockar mer än det andra. Det gick väldigt bra på testerna med båda stallen.

Påverkar det att Campos har ett stall i formel 1?

– Det är klart att det är något som spelar roll. Det är inte dåligt i alla fall. De har vunnit spanska F3 två år i rad och placerat sig högt i GP2 så det är ett bra team. Kör man med dem så vet man att man har en vinnarbil.

När blir ditt avtal för 2010 klart?

– Det är alltid jättesvårt att säga. Det kan bli i morgon eller dagen före första racet. Men någon gång under januari borde det bli klart, eftersom testerna ska köras sen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN