Vem vinner VM – och miljoner?

Publicerad:
Uppdaterad:

"Antar att jag kommer att vinna"

Peter Eastgate vann 70 miljoner kronor genom att vinna poker-VM i november. Nu är frågan vem som tar över titeln 2009. Men en sak är säker – många kommer att försöka.

– Finanskrisen verkar inte påverka poker, säger PokerStars-stjärnan Daniel Negreanu.

Daniel Negreanu.
Foto: PokerStars
Daniel Negreanu.

Danske Peter Eastgate fyllde 23 år på Luciadagen i fjol. Månaden innan, november, vann han poker-VM i Las Vegas – och fick motsvarande 70 miljoner kronor för bedriften.

Tusentals jagar VM-titeln

Att försvara en titel i dylika sammanhang är näst intill en omöjlig bedrift, med tanke på hur många spelare som ställer upp numera.

De är tusentals – och åter tusentals.

PokerStars arrangerar satellitturneringar på nätet där man kan vinna en plats i WSOP (poker-VM9 2009.

Vem som vinner och hur mycket står skrivet i stjärnorna.

Två färska rekord

Men summorna i dessa sammanhang verkar växa och växa. Färska exempel på det finns i European Poker Tours två avslutande tävlingar den gångna säsongen: först noterades rekordmånga tävlande i PokerStars EPT San Remo (1 200 startande, lapp på luckan). Sedan blev prispotten rekordstor för en turnering i Europa när PokerStars EPT Monte Carlo Grand Final spelades: 97 miljoner kronor att dela på för de 88 bästa och vinnaren Pieter De Korver från Holland fick 23,9 miljoner kronor. De största siffrorna i livepoker på europeisk mark, någonsin.

De som ställde upp i Monte Carlo bidrog med 10 000 euro var för att spela.

Krisen märks inte av

– Folk har pratat om att det är dåliga tider. Men finanskrisen verkar inte påverka poker, i alla fall inte när det handlar om European Poker Tour, säger PokerStars-stjärnan Daniel Negreanu.

Så här brukar svaret lyda när man frågar Negreanu vem som kommer att vinna en turnering.

– Jag antar att jag kommer att vinna...

Eller så här:

– Jag tror att det blir en snygg kanadensisk-rumänsk kille som vinner.

Om det inte är uppenbart – Daniel Negreanu har kanadensisk-rumänsk bakgrund.

Genom att klicka på länken i rutan lite högre upp i artikeln kan du läsa mer om hur du tar dig till poker-VM via satellitturneringar på nätet – om du har de rätta portionsstorlekarna av tur och skicklighet. PokerStars arrangerar löpande turneringar som där platser till sommarens VM i Las Vegas står på spel.

PokerStars

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN